22 år gammel sang topper hitliste

«Three Lions» ble skrevet til EM i 1996. Nå suser den inn til topps på hitlistene 22 år etter at den ble skrevet.

Publisert Sist oppdatert

Det koker i fotballgale England, og det er ikke på grunn av at nasjonen opplever en landsomfattende hetebølge.

Ashley Young, Jesse Lingard, Marcus Rashford, Phil Jones og de andre England-gutta har tatt seg frem til semifinalen i VM for første gang siden 1990. Det har gjort troen på at fotballen endelig «skal komme hjem».

Som et tydelig bevis på at fotballfeberen herjer i England har den udødelige klassikeren «Three Lions» nå gått helt til topps på «The Official Vodafone Big Top 40». 

En liten misforståelse

– Three Lines on the Shirt? What the F*** does that mean?

Ian Broudie, frontfigur i rockebandet Lightning Seeds, klødde seg i hodet. Han hadde akkurat fått overlevert teksten til sangen FA håpet skulle sveise sammen den engelske folkesjelen under EM på hjemmebane i 1996.

CATCH ME IF YOU CAN: Jordan Pickford reddet Colombias siste straffespark og Eric Dier scoret på Englands siste forsøk. Dermed var England videre til kvartfinalen mot Sverige, en kamp Jesse Lingard & co vant 2-0.

Ordene, som hadde blitt skrevet ned av en sekretær med en noe ruglete håndskrift, ga ikke all verdens mening for Broudie.

Sangeren, som var blitt hyret av det engelske fotballforbundet til å skrive Englands EM-låt, hadde først takket nei til jobben. Han ombestemte seg imidlertid etter å ha sett komikerduoen David Baddiel og Frank Skinner på TV.

Broudie skjønte at en England-sang var avhengig av en god tekst om den skulle slå an, og da han så duoen Baddiel/Skinner i programmet «Fantasy Football League», ble han overbevist om at de ville komme opp med teksten som skulle få en hel nasjon til å synge.

Og så var det dette duoen kom opp med: «Three Lines on the Shirt»?

Broudie tittet en ekstra gang på den håndskrevne lappen. Det ga fremdeles ingen mening.

Så ringte David Baddiel for å høre hva Broudie mente om teksten.

– Jeg skjønner den ikke, «Three Lines on the Shirt»?

– Ah… skrivefeil… Three Lions on the Shirt.

Forvirringen ble oppklart, musikk og tekst satt sammen og vips, tidenes største EM- og VM-låt var et faktum.

Av mange blir den også sett på som den beste fotballsangen som noen gang har blitt skrevet. Melodien og teksten gikk, og går fremdeles, rett inn i den engelske folkesjelen.

United-møte i finalen?

Det handlet ikke først og fremst om at England skulle vinne. Det handlet om ekte lidenskap og optimisme på tross av ufattelig mange nedturer.

TIL FINALE?: Marouane Fellaini scoret i Belgias mesterlige opphenting mot Japan. Etter å ha slått Brasil i kvartfinalen, møter Fellaini & co Frankrike i semifinalen.

Selvironi satt i system på en vidunderlig måte.

Låten ble så populær at selv jublende tyske spillere sang den da de ble hyllet etter å ha sikret seg EM-gullet hele England følte seg robbet for.

Nå kan England få revansjen supporterne har ventet så tålmdodig på. Flere av Englands spillere var ikke en gang født sist England spilte semifinale i VM, og med Kroatia som siste hinder før en eventuell finale er det mange som tror at dette skal bli Englands år.

Det som i alle fall er sikkert er at dersom United-gutta holder seg skadefrie er vi garantert minst én United-spiller i finalen, og det vil bli et United-møte i VM-finalen dersom England slår Kroatia. 

Powered by Labrador CMS