Derfor vraket England Shaw

Gareth Southgate har forklart hvorfor Uniteds beste spiller i 2018/19 ikke kom med i den ferske landslagstroppen.

Publisert Sist oppdatert

Jesse Lingard var der.

Marcus Rashford også.

Se hele Englands tropp her.

Men Luke Shaw var ikke med da England presenterte troppen til finalespilet av Nations League, der England i starten av juni møter Nederland i semifinalen, før de skal møte vinneren av Portugal – Sveits i finalen.

Var det en vanskelig avgjørelse å vrake Shaw?

– Nei, Ben Chilwell og Danny Rose har vært glimrende i det siste. For øyeblikket er de foran, og de har også levert veldig bra for oss. De har ofret seg helt for å spille for England den siste tiden, og de er også to veldig gode fotballspillere. Det er konkurranse på mange av plassene i laget, men på venstrebacken har vi spesielt gode alternativer, sa Englands landslagstrener Gareth Southgate.

Noen vil kanskje synes det er rart at Shaw ble vraket mens Lingard kom med, men også der hadde Southgate en forklaring.

KOM MED: Jesse Lingard får sjansen til å avslutte sesongen med en opptur på det engelske landslaget.

– Han vil nok være den første til å innrømme at han har hatt en vanskelig sesong, men nå får han sjansen til å legge det bak seg og angripe denne perioden med oss slik at sesongen ender med en opptur, sa landslagstreneren.

Luke Shaw har grunnet mange skadeproblemer – og noe varierende form – kun fått åtte A-landskamper fra og med debuten sin i februar 2014 – altså for godt over fem år siden.

Powered by Labrador CMS