frio

– Det gir ikke mening å ta med Maguire

Rio Ferdinand mener Gareth Southgate burde satset på en annen skadefri stopper i England-troppen

Publisert Sist oppdatert

– Harry Maguire er ikke kampklar. Jeg hadde ikke tatt ham med. Om du ikke er fit og heller ikke kommer til å bli det på en lang stund, gir det ikke mening, sier Ferdinand på sin Youtube-kanal Five.

Den tidligere Manchester United- og England-stopperen sier at spillere som kommer inn til et stort mestskap med skader er et problem på mange vis. 

Manchester United v Fulham - Premier League
I TIDSNØD: Harry Maguire humpet rundt på krykker under Uniteds siste hjemmekamp mot Fulham denne sesongen, men ble likevel inkludert i England-troppen til EM.

– Jeg har vært i troppen til sluttspill der spillere ikke har vært kampklare og da har de ikke vært seg selv. Det skjedde med Becks (David Beckham) og Wazza (Wayne Rooney). Så god Maguire enn er, så er han ingen Beckham eller Rooney, påpeker Ferdinand.

Den tidligere United-stopperen sier Maguires skade fort kan bli et forstyrrende element for England. 

– Jeg synes ikke du bør ta med noen som ikke er 100 prosent klare. Det er vanskelig å finne den rette kamprytmen igjen. Situasjonen kan fort bli et samtaleemne og en distraksjon. Trenger vi egentlig det? Jeg synes det er meningsløst, men forhåpentligvis tar jeg feil. Jeg håper i alle fall det, sier Ferdinand.

– Vi ønsket å vente litt ekstra på Harry Maguire og Jordan Henderson. Selv om de ikke er på de fysiske nivået vi skulle ønsket, så har vi litt tid til EM begynner, og vi tror de kommer til å bli involverte. De er også strålende personligheter å ha i gruppen, forklarte Southgate da han presenterte troppen tirsdag ettermiddag. 

Powered by Labrador CMS