maguire290322

Mener England fremstår som et bedre lag med Maguire på banen: – Han fortjener bedre

AVISRUNDEN: Journalistene er i likhet med Southgate og England-spillerne kritiske til supporterne som buet på Harry Maguire.

Publisert Sist oppdatert

England vant 3-0 i privatlandskampen mot Elfenbenskysten.

Harry Maguire stod over sist, men spilte hele kampen her, og en del av artiklene etter kampen handler om nettopp Maguire siden han ble buet på av deler av hjemmepublikummet på Wembley, selv om United-kapteinen presterer godt for landslaget.

I vår gjennomgang av avisene etter 3-0-seieren så handler altså mye om buingen, men også litt om at Maguires prestasjon i denne kampen, og om hans prestasjoner over tid for klubb og landslag.

LES OGSÅ: Misfornøyd med Maguire-buing: – Jeg forstår det ikke i det hele tatt

Mark Critchley, The Independent

Da Harry Maguire ble byttet ut sent i Manchester Uniteds Champions League-tap mot Atlético Madrid tidligere denne måneden, så ble byttet møtt med sarkastisk jubel.

Det var et nytt deprimerende bunnpunkt i United-kapteinens Old Trafford-karriere, og like skuffende som reaksjonen her på Wembley. Det var også en lignende antydning til buing en time før kampen mot Sveits da han ble annonsert som en av innbytterne.

Denne gangen var det høyere og mer vedvarende enn i noen av de tilfellene, men like uforklarlig. Maguires navn ble først buet på da navnet hans ble lest opp på høytaleranlegget på Wembley som en del av startoppstillingen. Hans første ballberøring ble møtt med et lignende volum på buingen. Hver gang ballen var nær ham i åpningsminuttene, var det buing igjen, men litt stillere for hver gang, helt til det ikke var noe buing igjen i det hele tatt.

England v Albania - 2022 FIFA World Cup Qualifier
HAR LENGE VÆRT GOD FOR ENGLAND: Maguire var svak for United i høst, men han har over tid vært en viktig mann for England.

Kanskje det verste aspektet av buingen var at Maguire – selv om selv hans heftigste støttespillere vil innrømme at han tidvis har vært fryktelig svak for United denne sesongen – praktisk talt alltid har prestert bra for landet sitt. Her holdt han og England nullen, og han var delaktig i begge de første målene, og dette var enda en forestilling hvor England fremstod som et bedre lag med på Maguire på laget.

Southgate har kommet med det poenget gjentatte ganger, og gjentok det igjen denne uka. Men som Southgate nok vil være enig i, så er det egentlig ikke poenget heller. Uansett hvordan Maguire har spilt for England, og uansett hvordan han har prestert for United, så fortjener han bedre enn å bli buet på både på klubbnivå og for landslaget. Det gjør alle spillere. Disse nylige hendelsene på både Old Trafford og Wembley er en deprimerende respons på formen til en spiller som er langt bedre enn hans kritikere tror.

Jason Burt, Daily Telegraph

Dessverre var dette en kveld som startet med et ubehag da Harry Maguires navn ble buet på da lagene ble lest opp.

Hvordan kom vi til dette punktet? Maguire leverte etter hvert en trygg forestilling, men det er irriterende at han ble buet på av England-fans som virkelig bør reflektere over konsekvensene av oppførselen sin.

Ja, Maguire har vært ute av form, men hva slags hensikt er det i å hetse ham?

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
JUBEL: Maguire etter å ha scoret i EM-kvartfinalen mot Ukraina.

Sami Mokbel, Daily Mail

England-manager Gareth Southgate har standhaftig forsvart Maguire de siste ti dagene, og det har han gjort rett i. Han har vært et av de store lyspunktene i Southgates suksessfulle seks år; det er helt riktig at han viser en viss lojalitet til en av soldatene han stoler mest på.

Hvor lojal Southgate kan fortsette å være hvis Maguires klubbform ikke blir bedre frem mot VM er et helt annet spørsmål, men landslagssjefen vil selvsagt håpe at det ikke blir slik.

Hvem vet hva neste sesong bringer? Han kan få en ny klubbmanager, og fornyet håp, og viktigst av alt: bedre prestasjoner.

Det Maguire vet helt sikkert er at han har åtte måneder på å snu det. Er han kapabel til det? Selvsagt er han det. Du blir ikke kaptein for Manchester United, spiller i en VM-semifinale og en EM-finale hvis du ikke er det.

southgate290322
LANDSLAGSSJEF: Gareth Southgate.

Sam Cunningham, i

Ta et øyeblikk for å ta innover deg den ubegripelige reaksjonen mot Harry Maguire. Midtstopperen i hjertet av Englands ferd til en VM-semifinale og EM-finale ble høylydt buet på da hans navn ble annonsert under oppvarmingen, og enda høyere da startoppstillingen ble lest opp kort tid før avspark.

Så ble han buet på da ballen ble spilt tilbake til ham fra avspark, og et par ganger til før buingen heldigvis ebbet ut etter de første minuttene.

Og hva ble han egentlig buet på for? For at han ikke har spilt særlig godt for Manchester United i det siste? Hva må gjennom Maguires hode når han, en spiller som knapt har satt en fot feil for England på fem år, hører det på Wembley?

FACEBOOK

Noen børskarakterer for Maguire og innbytter Shaw:

  • Daily Mail: 7,5 på Maguire, 6 på Shaw
  • The Guardian: 7 på Maguire, 6 på Shaw
  • Sky Sports: 7 på Maguire, 6 på Shaw
  • 90min: 7 på Maguire, 6 på Shaw
  • Daily Telegraph: 6 på Maguire, ingen karakter på Shaw

Powered by Labrador CMS