– En konstant trussel

Stort sett positiv omtale av Marcus Rashford og Harry Maguire etter at England sikret EM-plassen torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Harry Kane fikk den meste av oppmerksomheten etter at han scoret tre av Englands sju mål i 7-0-seieren mot Montenegro torsdag kveld.

Les kamprapport her.

Det betyr at Kane er oppe i 31 landslagsmål 26 år gammel. Han er altså «bare» 22 mål bak rekordholder Wayne Rooney.

Samtidig er det verdt å merke seg at Marcus Rashford nå er oppe i ni landslagsmål, bare 22 år gammel. Formen er også bra, med åtte mål på sine ni siste kamper for United og England.

– En nøkkelspiller

Dermed var det også mye ros å hente i de engelske avisene fredag, og på spillerbørsene endte han på alt fra 7 til 8.

– En konstant trussel med farten sin, og ble belønnet med en scoring slik at den gode formen hans holder seg ved like, skrev Daily Mail.

– Var alltid en trussel fra venstrekanten, og jobbet hardt i et forsøk på å få til mer enn én scoring, påpekte The Times.

– Rashford er fortsatt en nøkkelspiller i dette laget, skrev The Sun.

– Var fryktinngytende på begge flanker, og er nesten oppe i tosifret antall mål for England allerede, skriver The Guardian.

 

Så skal det sies at Uniteds 22-åring også misbrukte en sjanse eller to torsdag – og med den misbrukte gigantsjansen mot Brighton friskt i minnet så er det andre som også tar med det i sine omtaler.

– Fin og klinisk avslutning da han scoret, men burde hatt et hat-trick i denne. Misbrukte to klare målsjanser, skriver Daily Mirror.

– Soleklart førstevalg

Harry Maguire hadde en grei dag på jobben som engelsk stopper, selv om det skal sies at det fort kunne blitt en baklengs eller to for engelskmennene.

– Et par merkelige feil, men stort sett en grei kveld på jobben for United-stjernen, påpekte Daily Mail.

– Scoret nesten med et hodestøt og gjorde en viktig inngripen mot Vesovic da han rundet Chilwell. Så komfortabel ut ved siden av (John) Stones, skriver The Telegraph.

– Bautaen i hjertet av (Gareth) Southgates forsvar, og garantert en plass på laget når det virkelig trengs. Nær scoring, men rolig og avbalansert da det var nødvendig, heter det i The Sun.

KOMPISER: Harry Maguire og Ben Chilwell spilte sammen i Leicester forrige sesong. Torsdag spilte de også sammen for England.

Storseieren sørget altså for at England allerede er klare for fotball-EM til sommeren, før søndagens bortekamp mot Kosovo. Det kan muligens bety at den engelske landslagssjefen velger å benytte seg av noen andre spillere enn Maguire og Rashford i den kampen – slik at de får litt ekstra hvile før Premier League sparker i gang igjen for Uniteds del med bortekamp mot Sheffield United søndag om en drøy uke.

Powered by Labrador CMS