Skryter av Rooney

– Rooney kan bære resten av laget, sier Italias keeper Gianluigi Buffon foran søndagens EM-kvartfinale.

Publisert Sist oppdatert

Søndag møtes England og Italia i Kiev til den siste kvartfinalen i sommerens EM-sluttspill. Vinneren av denne kampen møter Tyskland til semifinale torsdag 28. juni, og Italias stjernekeeper Gianluigi Buffon mener italienerne må se opp for Wayne Rooney om det skal bli et tysk-italiensk møte i semifinalen.

– Rooney kan bære resten av laget, sa Buffon på pressekonferansen i Krakow fredag ifølge Sky News. – Med han, John Terry, Steven Gerrard og Ashley Cole har de folk som vet hvordan man vinner kamper.

Buffon forventer en jevn kamp mot engelskmennene, og mener det står om både prestisje og semifinaleplass når de to stormaktene møtes-

– Sjansene for en seier er 50 prosent, det kommer til å bli en veldig jevn kamp. Det kommer til å være de små detaljene som utgjør forskjellene.

– Begge lagene ønsker å gjenvinne en viss prestisje, mener Buffon.

England har ikke nådd en semifinale i et mesterskap siden EM på hjemmebane i 1996, da de tapte mot Tyskland på straffer. Italia, derimot, vant VM så sent som i 2006, mens de tapte EM-finalen i 2000. Begge disse kampene var mot Frankrike.

Powered by Labrador CMS