– De kan gjøre store ting

TV 2s kommentator spår topp fire-tabellen og snakker om mulighetene for Champions League-deltakelse for Manchester United neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Det var en begredelig forestilling mot Everton på søndag, og en som satt med orkesterplass til tragedien var TV 2s Premier League-kommentator Endre Olav Osnes.

Kommentatoren har hatt en travel helg, og kommenterte Manchester City – Tottenham på lørdag, samt Manchester United – Everton på søndag.

– Det er en enorm kvalitetsforskjell mellom lagene, og selv om United fikk noen gavepakker fra alle de andre som kjemper om de to siste plassene, sliter jeg med å se hvordan de skal klare topp fire, sier Osnes på telefon til united.no.

På onsdag tar Manchester City turen til Old Trafford for et byderby som betyr enormt for begge lagene.

– Det er ikke utenkelig at det kommer en reaksjon. Men Ole Gunnar Solskjær nevnte etter den siste Barcelona-kampen, at noen av spillerne trengte en virkelighetssjekk. Man forventet vel at det var mot Everton det skulle komme en reaksjon, sier kommentatoren før han legger til:

Solskjær ba om reaksjon: Reaksjonen fra Barcelona-kampen uteble da Everton valset over United på Goodison Park på søndag.

– Men det er ikke utenkelig. De har jo kvalitet i laget, det er det ingen tvil om. De har slått Juventus og Paris Saint-Germain borte denne sesongen. De kan gjøre store ting.

Europa kan spille inn

Chelsea og Arsenal er klare for hver sin semifinalene i Europa League, og i Champions League venter Ajax i semifinalen for Tottenham.

– Kamper i Europa spiller absolutt inn. Selv om Arsenal og Tottenham har enkle program igjen kommer nok til å miste poeng på grunn av spill i Europa. Men United må fortsatt gjøre jobben.

Og jobben som skal gjøres, er ikke enkel.

– Som Solskjær også har nevnt kommer det to tøffe kamper nå mot City og Chelsea. Det er litt «do or die» for Manchester United. Chelsea er innbyrdes, så den blir viktig, sier Osnes.

Kommentatoren våger seg også på å spå tabellen blant de som kjemper om tredje- og fjerdeplassen:

3. Tottenham
4. Arsenal
5. Manchester United
6 Chelsea

– United er for ustabile, og det er i utgangspunktet litt for lite tid igjen for å nå topp fire, men slår de City kan de ta resten. Vi må ikke glemme at de var nærmest mot Liverpool. I slike kamper kan alt skje.

Må finne ut hvem han stoler på

– Hvordan skal Manchester United være med å kjempe i toppen i neste sesong?

– Slik jeg tolket kroppsspråket til spillerne på Goodison Park var det flere av spillerne som sviktet Solskjær. Han ber om en respons, så kommer 4-0. En opprydning må skje og Solskjær må finne ut hvem han kan stole på.

En av posisjonene det snakkes mye om når det kommer til signeringer i sommer er sentralt på midten.

Savner et rivjern: TV 2-kommentatoren tror et rivjern må på plass på midtbanen til Manchester United.

– Han må ha forsterkninger. Han trenger et rivjern på midtbanen slik de andre lagene har. City har Fernandinho, Arsenal har Torreira, og Chelsea har Jorginho og Kanté. Han mangler den spilleren som kan holde midtbanen samlet.

Også i forsvaret trengs det utskiftninger ifølge kommentatoren. 

– Forsvaret må også styrkes, mens de ser spennende ut fremover i banen. Men som Garry Neville sa tidligere i dag må de «luke vekk litt ugress».

Powered by Labrador CMS