– En god investering

Antonio Conte spurt om Sánchez.

Publisert Sist oppdatert

Antonio Conte ble – i likhet med Mourinho – spurt om Alexis Sánchez-ryktene på sin pressekonferanse fredag.

Han ble konfrontert med at han hadde hvisket i chilenerens øre i forbindelse med onsdagens ligacupkamp, men Conte sa at selv om han prøvde å hente Sánchez til Juventus, så var det bare et enkelt «hallo».

Conte skal også ha forsøkt å hente Sánchez sist sommer, uten hell, og han mener det kan være et lurt kjøp siden prisen vanligvis vil være mye høyere.

– Jeg tror at det er en god investering, for vi snakker om en toppspiller som en kan kjøpe for en pris som for øyeblikket ikke er så høy. Jeg hører det er snakk om rundt £20 millioner [det har vært mer snakk om at en må ut med £25 millioner, red.anm.]. Vanligvis om en vil kjøpe Sánchez, så er det kanskje snakk om €80-90 millioner.

– Jeg synes det er en stor sjanse for de klubbene som er villige til å investere i ham, sa Conte, i det som kan tolkes som en beskjed til eget styre, som italieneren angivelig skal være i konflikt med.

– Ha(r du lyst til å signere for Chelsea?)llo.

Oppdateringer fra fredag:

Alexis Sánchez kan faktisk kanskje bli United-spiller.

Det som begynte som et ganske så vilt rykte torsdag har i alle fall fått en utvikling som gir bittelitt håp til United-fansen.

Les også: 400.000 pund i ukelønn?

BBCs Simon Stone og ESPNs Mark Ogden skriver fredag at City er klare til å la Sánchez gå til United, siden de lyseblå ikke vil gi det Arsenal krever.

Sky Sports News og Daily Mirrors David McDonnell meldte litt etter det samme.

Ogden skriver helt konkret hos ESPN at City er villig til å trekke seg fra hele overgangen, grunnet kostnadene som nå er involvert. Han mener at Sanchez helst vil til City, at City vet det, men at City altså ikke vil betale alt dette kan komme til å koste.

Det gir United sjansen, siden United ifølge rapportene skal være villig til å betale Arsenal 35 millioner nå, eller også sende Henrikh Mkhitaryan motsatt vei. United skal også være villig til å gi Sánchez mer i lønn enn han vil få hos City.

Ogden skriver også at Sánchez helst drar fra Arsenal allerede nå i januar, noe som selvsagt krever et salg – og det taler i så fall til Uniteds fordel.

Det spesielle er at Stone hevder at Sánchez gjerne fortsatt er Arsenal-spiller 1. februar, altså helt motsatt av det Ogden skriver – selv om noen mener det er en skrivefeil fra Stones side – at det egentlig skal være det samme som Ogden skriver, at Sánchez vil bort fra Arsenal før 1. februar.

Samtidig må man også stille seg spørsmålet: Hvis det virkelig stemmer at United har meddelt sin interesse til Arsenal og Sánchez – så ville de vel ha dobbeltsjekket at det var noe poeng i å gjøre det i det hele tatt?

Og i så fall – hvis man må gå ut fra det – så kan jo det tyde på at både Arsenal og Sánchez-leiren gjerne prater med United, gjør det ikke?

Og det gjør det ekstra interessant.

Phil Neville: – Vil ha samme påvirkning som van Persie

Til sommeren vil Sánchez være gratis, og spørsmålet er om han da lar seg lokke av mer penger i United enn en gjenforening med Pep Guardiola i City. Det er nok tvilsomt.

Så Uniteds sjanse ser først og fremst ut til å være å få til en avtale nå for 29-åringen som altså ikke har spilt Champions League-fotball denne sesongen.

Mon tro hva Arsene Wenger tenker?

Han solgte i sin tid Robin van Persie til United, og fikk svi for det med tanke på at nederlenderen skjøt United rett til topps på tabellen igjen. Vil han forsterke United en gang til? Eller ville det vært bedre å sende ham til City – som uansett nå er så langt foran resten.

Det skrives også at Arsenal krever en erstatter for å slippe Sánchez nå, men United skal altså ha tilbudt Mkhitaryan – og Arsenal skal være godt i gang med forhandlinger om Bordeauxs Malcolm.

Det er fortsatt mange mulige scenarioer her, og det er uklart hva som faktisk er rett og hvem som lekker hva. Pep Guardiola nektet fredag å kommentere saken i sin pressekonferanse. Han understreket heller at fokus var på helgas ligakamp mot Liverpool.

Likevel må denne siste utviklingen sies å være til Uniteds fordel.

I den grad man tenkte at Sánchez til United var helt ville rykter torsdag, så virker det i alle fall litt mindre vilt fredag at Alexis Sánchez faktisk blir United-spiller.

Powered by Labrador CMS