emmawatson110423b

17-åring med Champions League-erfaring klar for United

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds kvinnelag har signert et nytt kjent navn – riktignok et navn som er kjent på grunn av en navnesøster av nysigneringen.

United har nemlig signert 17 år gamle Emma Watson fra Rangers, en overgang som har vært i boks en stund selv om klubben har ventet med å bekrefte den.

Watson kan spille i angrep, men er først og fremst en svært lovende midtbanespiller.

– Jeg er strålende fornøyd med å signere for Manchester United. Det er en svær klubb med mye historie, og kan knapt vente på å komme i gang. Jeg er spent på å kunne lære av, og spille med, flere store spillere. Jeg vil gi alt for dette laget, og jeg ser frem til å ha på meg den røde drakta, uttaler Watson.

– Emma er et svært spennende ungt talent som vil bringe energi og entusiasme til stallen vår. Emma spiller med mye modenhet for alderen, og kommer til Manchester med erfaring fra både landslagsfotball og Champions League. Vi ser frem til at Emma skal fortsette sin utvikling i vårt lag de kommende sesongene, sier hovedtrener Marc Skinner.

Watson debuterte for Rangers som 15-åring (mange måneder før hun ble 16), scoret sitt første mål to uker senere, og har etter hvert blitt en fast brikke på Rangers-laget. Etter å ha vært med på å vinne ligatittelen i 2021/22-sesongen, så fikk hun sin første Champions League-kamper i starten av forrige sesong da Rangers møtte PAOK i kvalifiseringen. Der avanserte Rangers, og Watson kom inn som innbytter i de to kampene mot Benfica som skulle avgjøre om det ble gruppespill. I bortekampen i Portugal scoret Watson målet som sørget for at det ble ekstraomganger, men der vant Benfica, så det ble ikke noe gruppespill for Watson.

Watson har scoret tre mål på sine fire første landskamper for Skottland, og det siste av disse målene (mot Finland tirsdag 18. juli) kom etter forarbeid fra ex-red  Kirsty Hanson.

emmawatson200922
KOMMER FRA RANGERS: Her i aksjon i Champions League-kvalifiseringskampen mot Benfica. Watson scoret i returoppgjeret i Portugal.
Powered by Labrador CMS