På vei mot EM

Schweinsteiger og McNair nærmer seg EM-sluttspillet.

Publisert Sist oppdatert

Bastian Schweinsteiger og Tyskland er naturligvis ventet å kvalifisere seg til EM, men med en overraskelse i denne kunne det plutselig blitt litt spennende.

Men selv om skottene scoret to ble Tyskland som ventet for sterke på Hampden Park, og det ble 3-2 til bortelaget etter to scoringer av Müller og én av Gündogan. Schweinsteiger hadde selv et brukbart forsøk som kunne gitt enda et mål, men det harde skuddet (som gikk via en skotsk forsvarskropp) ble slått unna av keeper. Schweinsteiger fikk noen tøffe trøkker, men kom seg tilsynelatende helskinnet gjennom kampen likevel, og nå skal det veldig mye til for at ikke de regjerende verdensmesterne spiller EM-fotball neste sommer.

Det ser også veldig bra ut for Paddy McNair og Nord-Irland, som lenge slet mot Ungarn. Ungarerne tok ledelsen, og med det var Nord-Irlands store favorittstempel for kvalifikasjon borte, og bedre ble det ikke da Derby-kaptein Chris Baird ble utvist. På overtid slo Kyle Lafferty til med en utligning, og dermed ser det veldig bra ut fortsatt. Nord-Irland topper gruppa foran Romania, og det er hele fire poeng ned til Ungarn på tredje med to kamper igjen. Ungarn må nå vinne begge sine to siste kamper, mens Nord-Irland trenger to poeng for å sikre seg EM-billett.

Paddy McNair kom aldri inn for nordirene, men Jonny Evans, Corry Evans og Oliver Norwood spilte fra start i Belfast.

mcnair
PAKK KOFFERTEN: Det er gode sjanser for at Paddy McNairs Nord-Irland kvalifiserer seg til EM i Frankrike.

Under fulgte vi landskampene:

20.46: Nord-Irland-Ungarn, Skottland-Tyskland og Frankrike-Serbia er i gang.

20.52: Frispark i grei posisjon for Serbia etter at Schneiderlin ga bort frispark, men det ble helt ufarlig.

20.54: Sir Alex Ferguson er på Skottland-Tyskland på Hampden Park, og han hilste på spillerne før kamp. Ser ut som om han hadde en hyggelig passiar med Schweinsteiger:

20.56: 1-0 til Frankrike over Serbia. Matuidi header inn etter innlegg fra høyre. Schneiderlin slo ballen ut til Sagna, som slo flott inn. Da har i alle fall én United-spiller vært involvert i et mål i kveld.

21.00: Vi registrerer at Polen som ventet har tatt ledelsen mot Gibraltar, og at de i tillegg har økt til 2-0. Det betyr at de (enn så lenge) dytter Schweinsteiger og Tyskland ned fra førsteplassen i gruppa, men det hadde jo vært et mirakel om det ikke ble Polen-seier i kveld. Vi dropper videre oppdateringer fra den kampen frem til det nærmer seg å bli tosifret…

21.05: MÅL! Tyskland har gått opp i 1-0 i Skottland, og tar et langt steg mot EM i Frankrike. Thomas Müller målscorer (via en skotsk spiller). Tilbake på tabelltopp.

21.11: WOW! Herlig volleymål av Matuidi, som blir tomålsscorer for Frankrike mot Serbia.

21.16: Skottland har utlignet mot Schweinsteigers Tyskland. Selvmål av Hummels (med litt hjelp fra Neuer).

21.22: Tyskland tilbake i ledelsen mot Skottland, og det er vel ikke noe stort sjokk for noen at det var Thomas Müller som scoret igjen.

21.27: Serbia har redusert mot Frankrike. Schneiderlin og resten av Frankrike-midtbanen klarte ikke å hindre ballen i å bli spilt ut mot venstre (men samtidig var nok ikke det jobben hans i den situasjonen heller!), og innlegget derifra skapte tilstrekkelig kaos til at ballen endte bak Lloris i nettmaskene.

21.29: Heisann, Skottland utligner igjen mot Tyskland. De gir seg ikke uten kamp, skottene! James McArthur med målet. Ikke imponerende keeperspill av Neuer her heller, visst.

21.32: PAUSE i alle oppgjørene med United-involvering. Forhåpentligvis får vi se Martial etter pause. Skottland 2-2 Tyskland, Nord-Irland 0-0 Ungarn og Frankrike 2-1 Serbia.

21.47: Nord-Irland mot Ungarn er i gang igjen. 0-0 vil være et godt resultat for Nord-Irland, men seier vil sikre EM-plassen!

21.48: Frankrike-Serbia er i gang igjen. Kondogbia erstatter tomålsscorer Matuidi, mens Debuchy kommer inn for Sagna. Ingen Martial enda, altså. Skottland-Tyskland er også i gang.

21.52: For ordens skyld, siden vi nevnte byttene i Frankrike-kampen: Bastian Schweinsteiger er fortsatt på banen for Tyskland, mens Paddy McNair fortsatt er på benken for Nord-Irland.

21.58: Gündogan har sendt Tyskland i føringen igjen på Hampden Park. 3-2 til bortelaget, altså.

22.02: James Morrison har sparket litt på Bastian Schweinsteiger de siste minuttene, og kunne fort vært utvist. Schweini er lite fornøyd med behandlingen han har fått.

22.06: Frankrike bytter ut Giroud, men det er ikke Martial som kommer på. Benzema inn.

22.11: Irland er i Tysklands gruppe, og er nå i ledelsen mot Georgia. Kan få noe å si for Tyskland om Skottland skulle ta poeng der. Uansett hjelper det irene nærmere EM. I samme gruppe leder for øvrig Polen nå 6-0 mot Gibraltar.

22.13: Det skjer lite i Bordeaux nå. Vi har et forslag til noe Frankrike kan gjøre for å live kampen opp. Forslaget begynner på bokstaven B og slutter på «ytt inn Martial».

22.15: Jammen har Gibraltar sluppet inn ytterligere to siden forrige oppdatering på den kampen. 8-0 til Polen nå!

22.17: Schneiderlin har kanskje ikke spilt en fantastisk kamp, men han har vært god. Ikke blant de sløveste utpå nå, i alle fall! Mye dårlig fotball.

22.18: Huff da! MÅL i Nord-Irland, men det er gjestende Ungarn som har scoret. Da er plutselig ikke Nord-Irland klar favoritt til avansement lenger. Om de tar poeng vil de fortsatt være det. Hadde gjort seg med et Hellas-mål i Romania også for nordirenes del. Der står det fortsatt 0-0.

22.19: MARTIAL INN FOR VALBUENA! Plasserer seg litt ute mot venstre i Frankrikes angrepsrekke. Herlig pasning fra Schneiderlin nettopp, for øvrig.

22.22: Det blir rundt et kvarter på Martial, altså.

22.24: Martial har startet med noen fine dribleserier, uten at det har blitt stort av det etter at han leverte ballen til medspiller. Har fått opp temperaturen litt, siden noen fine løp alltid bidrar til å få opp stemningen på tribunen. Lett å se at han har mye tempo i kroppen.

22.25: Vi følger Martial tettest nå, men Nord-Irland har fått Chris Baird utvist. Da blir det vanskelig. Nord-Irland har nå gjort alle byttene, så McNair kommer ikke innpå.

22.26: Martial vender med mann i rygg, og serberen ser ikke noen annen utvei enn å rive ned United-spilleren på ulovlig vis siden 19-åringen er på vei løs.

22.29: Martial med lekker detalj nettopp. Hælflikk som sender ballen videre til medspiller ute på kanten.

22.31: Zoran Tosic har forresten vært god etter at han kom inn for Serbia med rundt en halvtime igjen.

22.35: Høy pasning ut til Martial, og en litt dårlig demping gjør at den nesten går utover sidelinjen. Han gjenvinner kontrollen på ballen, og passerer en mann så enkelt som bare det på veien innover. Avleveringen er god nok til å treffe medspiller.

22.36: Jammen har Lafferty utlignet for Nord-Irland mot Ungarn! For et viktig mål det kan vise seg å bli! McNair på vei mot EM sammen med Evans-brødrene, Norwood & co.

22.37: SLUTT i Frankrike. Egen sak om kampen følger. Det er også slutt mellom Skottland og Tyskland (2-3), og i Nord-Irland der det ble overtidsdrama.

Powered by Labrador CMS