Nesten-mål og skade for Evans

Målløst mellom Nord-Irland og Romania. McNair kom aldri på banen.

Publisert Sist oppdatert

Jonny Evans har vært en viktig spiller for Nord-Irland i mange år, og nå har også Paddy McNair blitt en del av det nordirske landslaget.

Nord-Irland er ikke så ofte i sluttspill, akkurat, men neste sommer har de sjansen. Nord-Irland var på andreplass bak Romania, og denne lørdagen var det nettopp Romania som gjestet Windsor Park. Med seier i den kampen ville de gå til topps i gruppa før høstens kamper, og ville ha en svært god mulighet til å kvalifisere seg til EM-sluttspillet med tanke på avstanden ned til tredjeplass.

Ungarn, som ligger på nevnte tredjeplass, var etter borteseieren mot Finland bare ett poeng bak Nord-Irland, men hadde også seks spilte kamper mot Nord-Irland og Romanias fem.

Jonny Evans og Nord-Irland forsvarte seg godt mot rumenerne, og sjansene til bortelaget ble skapt ved personlige feil – av andre enn Evans. I den andre enden av banen var Evans nærmest av alle i førsteomgangen, da han kom seg fri på bakerste på en dødball, og headet ballen mot mål, men keeper fikk slått den over.

Også defensivt spilte han en ganske vesentlig rolle, både for å hindre farlige situasjoner å oppstå, men også ved å rydde unna de som faktisk oppstod. Evans hadde både flaksen og dyktigheten som skulle til, og var den viktigste forsvarsspilleren i dette oppgjøret. En bra dag for 27-åringen helt frem til han fikk seg en smell, og selv om han prøvde å fortsette så måtte han til slutt ut.

Stillingen ble 0-0, og Nord-Irland tapte terreng til Ungarn denne helga, men har fortsatt to poeng ned til tredjeplassen. Så får vi håpe at Evans’ skade ikke er så alvorlig. Paddy McNair kom aldri på banen for Nord-Irland.

LIVE

0: Spillerne kommer ut på banen. Ex-reds Corry Evans og Craig Cathcart er blant spillerne som sitter sammen med Paddy McNair på benken. En annen ex-red, Oliver Norwood, starter oppgjøret.

1: Kampen er i gang. Voldsom vind på Windsor Park. Romania i medvind i førsteomgangen.

29: Fortsatt 0-0, og egentlig fint lite som skjer.

46: PAUSE. Jonny Evans nærmest for Nord-Irland på en dødball i sluttminuttene av den første omgangen.

46: Andre omgang er i gang, med Evans fortsatt på banen, og McNair fortsatt på benken.

77: Evans er skadet, og må nok ut.

79: Jonny Evans og Jamie Ward går ut.  Inn med Cathcart og lillebror Evans.

93: SLUTT. Det ender målløst.

Powered by Labrador CMS