Varane

«I de mest avgjørende situasjonene viste han at man kan sette spørsmålstegn ved prislappen»

Lørdag endte kampen mellom Frankrike og Ungarn med et noe overraskende uavgjortresultat. Verken Paul Pogba eller United-lenkede Raphael Varane imponerte.

Publisert Sist oppdatert

Smått sensasjonelt endte det uavgjort mellom Ungarn og Frankrike, da lagene møttes på et fullsatt Puskás Aréna i Budapest lørdag.

Her kan du lese hvordan kampen var.

Pogbas anonymitet førte til bytte

I dagene og timene før avspark i et kokende hett Budapest, er det spesielt to franske spillernavn som har preget overskriftene rundt omkring, i alle fall i United-øyemed.

Én av dem er Paul Pogba.

Med ett år igjen av United-kontrakten, kan Pogba forlate klubben på gratisovergang allerede neste sommer. Dermed virker det som om forholdet mellom 28-åringen og klubben står ved et veikryss, der United vil tape på å fortsette rett frem. Enten må Pogba skrive under på en ny kontrakt, ellers må han selges. Alternativet er å miste en av klubbens største stjerner, som ble Uniteds rekordsignering i 2016, uten å få så mye som ett øre tilbake.

Basert på de nylige rapportene fra franske medier, blant annet fra troverdige Mohamed Bouhafsi i RMC, kan det tyde på at Pogba har utelukket å forlenge oppholdet i Manchester.

PSG nevnes som en interessent, i en potensiell overgang der United ønsker seg 80 millioner euro for franskmannen, 25 millioner mindre enn de hentet Pogba for i 2016.

Hungary v France - UEFA Euro 2020: Group F
ANONYM: Paul Pogba imponerte ikke nevneverdig i Frankrikes møte med Ungarn.

Den summen forsvarte Pogba med glans i Frankrikes EM-åpning mot Tyskland, da hans lekre pasning i forkant av 1-0-scoringen var beholdningen i storkampen. Legger man franskmennenes andre gruppespillkamp til grunn derimot, vil nok summen krympe noe.

Dominansen fra oppgjøret mot Tyskland ble nemlig i stor grad byttet ut med anonymitet i møtet med Ungarn. Et kompakt og aggressivt Ungarn gjorde det vanskelig for Frankrike på Puskás Aréna, der det var lite som tydet på at det var de regjerende verdensmesterne som var på besøk.

En av dem de som slet aller mest mot ungarernes oppofrende spillestil var nemlig Pogba, som ble begrenset til et minimum med ballkontakt i sin rolle som høyre indreløper i Frankrikes 4-3-3-system, en friere rolle enn hva han vanligvis har i United, noe hovedpersonen selv har påpekt.

Pogba viste prov på teknikk og finesse med flere raske finter og vendinger, men klarte aldri å skaffe seg nok rom til å levere de virkelige geniale øyeblikkene. For hver ungarer som ble lurt bort, sto det i all hovedsak alltid en annen klar til å nekte Pogba rom fremover i banen.

Også de karakteristisk gode langpasningene uteble. Midtbanegeneralen kom seg til en god posisjon med ti minutter igjen av førsteomgangen, da han fikk ballen rettvendt i Ungarn-boksen. Dessverre for franskmannen ble han nok litt vel leken for sitt eget beste, da han prøvde å overliste sisteskanse Gulacsi fra skrått hold, istedenfor å prøve på å finne en lagkamerat.

Hungary v France - UEFA Euro 2020: Group F
BOMMET: Pogba fikk muligheten til å skyte fra distanse i den andre omgangen, men skled i avslutningsøyeblikket.

Andreomgangens første fem minutter så en tilsynelatende revitalisert Pogba som yppet seg både med et farlig innlegg og et langskudd, men det skulle vise seg å bli med det. Igjen forsvant Pogba litt ut av kampen, spesielt da han ble flyttet ned i en midtbanetoer da Didier Deschamps byttet om til et 4-2-3-1-system etter timen spilt.

Kanskje litt overraskende ble Pogba tatt av banen med kvarteret igjen, da Frankrike jaktet vinnermålet på stillingen 1-1, men midtbanespillerens kamp tatt i betraktning, vil det være vanskelig å kritisere Deschamps for byttet.

Det vil nok likevel overraske om Pogba ikke er en mann som får tillit når mesterskapet virkelig tar seg til.

Varane sviktet i de avgjørende øyeblikkene

En annen som har fått United-overskrifter i forbindelse med sitt navn denne uken er Real Madrid-stopper Raphael Varane.

Torsdag meldte Manchester Evening News at United hadde lagt inn et bud på 50 millioner pund for den franske forsvareren, et tilbud som skal ha blitt avslått ettersom Madrid-klubben skal ønske seg nærmere 80 millioner pund for sin rutinerte forsvarsklippe.

Senere har det dog kommet meldinger fra The Times og andre engelske aviser om at den spanske hovedstadsklubben nå skal ønske å beholde Varane.

Uansett hva som skulle vise seg å stemme, så det lørdag lenge ut til at Varane ikke hadde latt seg prege av skriveriene.

Hungary v France - UEFA Euro 2020: Group F
STORT SETT SOLID: Men Raphael Varane imponerte ikke i de avgjørende øyeblikkene i Budapest.

Midtstopperen lagde riktignok et unødvendig frispark i åpningen, noe som ga Ungarn en god innleggsmulighet, men stopperkjempen ryddet også opp på den påfølgende dødballen.

Deretter hadde han lenge, i kjent Varane-stil, god kontroll på det som skjedde både foran og bak seg. Foruten en liten ballfomling midtveis i omgangen, viste 28-åringen god ballkontroll, samt et vidt pasningsregister.

I de aller mest avgjørende situasjonene viste han dog at man kan stille spørsmålstegn ved prislappen på 80 millioner. 

Ungarns 1-1-mål kom på Varanes side av forsvaret. Selv om vi må påpeke at en del av skylden må gå til en «shaky» Benjamin Pavard, må Varane også ta på seg noe av skylden for baklengsmålet.

Stopperen ble først dratt ut av forsvarsfireren av Roland Sallai, uten at han klarte å komme tett nok oppi angriperen, noe som etterlot Varane i et lite ingenmannsland. Dermed kunne Sallai spille gjennom lagkamerat Attila Fiola, som plutselig hadde en autostrada av rom, bak Varanes side av Frankrike-forsvaret, en mulighet Fiola ikke lot gå til spille.

Det spørs om de som ønsker seg en erstatter til Victor Lindelöf lot seg overbevise av Varanes prestasjon lørdag.

Med kampens siste ballberøring kunne Varane dog gjort opp for missen fra første omgang og vel så det, da han fikk heade fra kloss hold i Ungarn-boksen. Avslutningen ble derimot av laber kvalitet, da ballen skled av pannebrasken til midtstopperen.

Dermed gikk Varane glipp av sjansen til å bli dagens store franske helt, i en kamp både han og Pogba nå nok vil prøve å legge bak seg så fort som mulig.

Powered by Labrador CMS