France v Wales - International Friendly

– En fenomenal førsteomgang av Pogba

Publisert Sist oppdatert

Kommende fredag starter EM-sluttspillet, og tirsdag 15. juni spiller Frankrike mot Tyskland i München i den første kampen for de to siste verdensmesterne.

En uke før – tirsdag 8. juni – spilte Frankrike generalprøven før mesterskapet med en privatlandskamp hjemme mot Bulgaria. Den endte 3-0 til Frankrike.

Ikke uventet så startet Paul Pogba på Frankrikes midtbane, og han hadde en svært god kamp.

Pogba spilte som en av de to midterste i en midtbanediamant (Kanté bak seg, Tolisso ved sin side, Griezmann foran), og han hadde stor offensiv frihet – det tok illustrerende nok bare sekunder før han var i ferd med å gå på det som kunne blitt et bakromsløp.

Apropos bakromsløp: Han kunne fort hatt en målgivende pasning da han på glimrende vis spilte gjennom Karim Benzema, men Real Madrid-spissen klarte ikke å få ballen inn i nettet i det tilfellet.

Han hadde også flere andre meget gode bakromsballer, ofte til Kylian Mbappé, og han dominerte rett og slett førsteomgangen.

Da Frankrike tok ledelsen i det 28. minutt med et akrobatisk skudd som gikk via en bulgarer og inn, så var Pogba involvert i det også, med en lekker lobb over en motspiller som en del av oppbygningen av angrepet.

GFFN, som følger fransk fotball tett, omtalte Pogbas førsteomgang som «fenomenal», og det var vanskelig å være veldig uenig.

Han var kanskje ikke like god etter pause, men han klarte seg veldig bra i andreomgangen også. Pogba var ikke så veldig langt unna scoring heller. Først med et dribleraid og deretter med et langskudd. United-spilleren gikk av banen uten målpoeng – men som en dominerende skikkelse.

Frankrike økte til 2-0 og 3-0 mot slutten av kampen ved innbytter Olivier Giroud. Før dette hadde franskmennene dominert uten å klare å øke ledelsen, men det ble altså til slutt en komfortabel seier mot Bulgaria.

Spania vant også komfortabelt 4-0 mot Litauen, i en kamp hvor de stilte med U21-gutta heller enn De Gea & co for sikkerhets skyld etter at Sergio Busquets testet positivt for coronaviruset.

Tidligere i kveld scoret Anthony Elanga for det svenske U21-landslaget for andre kamp på rad. Les mer om det, og se målet, i denne artikkelen.

France v Bulgaria - International Friendly
STORSPILTE: Paul Pogba.
Powered by Labrador CMS