England v Denmark - UEFA Euro 2020: Semi-final

Snudde kampen: England til finale for første gang siden 1966

Publisert Sist oppdatert

England skal spille EM-finale på Wembley på søndag. Det er klart etter at England beseiret Danmark 2-1 etter ekstraomganger i semifinalen.

Danmark tok ledelsen ved Mikkel Damsgaard, før et Simon Kjær-selvmål gjorde at det stod 1-1. I første ekstraomgang satte Harry Kane returen i mål etter å ha fått straffesparket sitt reddet av Kasper Schmeichel.

Harry Maguire og Luke Shaw spilte hele kampen for England, mens Marcus Rashford og Jadon Sancho aldri kom på banen denne gangen.

Havnet under – og slo tilbake

England gikk ut med høy intensitet, og skapte noen brukbare sjanser, men etter hvert utover i førsteomgangen ble intensitet erstattet av nervøsitet.

Og verre ble det da Danmark tok ledelsen etter rundt en halvtime.

Et dansk frispark endte med et nytt frispark etter holding fra Luke Shaw, en type holding det ikke så veldig ofte blir dømt frispark på, og Mikkel Damsgaard banket inn frisparket fra langt hold.

Kanskje vekket det England litt, for selv om det ble litt panikkpreget i minuttene etterpå, så skapte de også litt mer igjen, og Raheem Sterling hadde en kjempesjanse til å utligne kort tid før utligningen kom – fra et selvmål. Bukayo Saka slo inn fremfor mål mot Sterling, som bare kunne satt ballen i mål, og Simon Kjær endte opp med å sette den i eget mål i forsøket på å forhindre mål.

England v Denmark - UEFA Euro 2020: Semi-final
JUBEL ETTER UTLIGNING: England havnet under, men slo tilbake.

Kane straffet danskene

Andreomgang startet ganske nervøst, og begge lag var forsiktige, og den første veldig store sjansen (utenom et skudd fra en offsideplassert danske) gikk til Harry Maguire, som hadde en god heading på vei mot mål, men United-kapteinens tidligere lagkamerat i Danmark-buret reddet headingen.

Danmark forsvarte seg godt mot slutten av andreomgangen, og Maguires heading på overtid ble for enkel å redde for Schmeichel, og det gikk som det måtte gå: til ekstraomganger. I det 102. minutt gikk Raheem Sterling i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. VAR-dommerne godkjente straffesparket selv om det så noe billig ut (reprisene viste at det var nok kontakt til at den ikke ville bli omgjort), men Schmeichel reddet Kanes straffespark – før England-kapteinen satte returen i mål.

Mathias Jensen måtte uttil den andre ekstraomgangen, og Danmark hadde brukt opp alle byttene sine, så danskene avsluttet med ti mann. De hadde likevel enkelte brukbare forsøk, men England klarte å holde helt inn – og Gareth Southgates mannskap skal spille EM-finale.

England v Denmark - UEFA Euro 2020: Semi-final
SKAL SPILLE EM-FINALE: Luke Shaw og England møter Italia i EM-finalen på søndag.

England 2-1 Danmark

30. min.: 0-1 Mikkel Damsgaard
39. min.: 1-1 Simon Kjær (selvmål)
49. min.: Gult kort: Harry Maguire
69. min.: Bytte: Jack Grealish inn for Bukayo Saka
95. min.: Bytte: Phil Foden for Mason Mount
95. min.: Bytte: Jordan Henderson for Declan Rice
104. min.: 2-1 Harry Kane
106. min.: Bytte: Kieran Trippier for Jack Grealish


Powered by Labrador CMS