England v Croatia - UEFA Euro 2020: Group D

Rashford inn på slutten da England vant

Publisert Sist oppdatert

England fikk en god åpning på EM da de vant 1-0 mot Kroatia på Wembley.

Dermed er England på god vei mot avansement – og befestet sin posisjon som favoritt til gruppeseieren.

Marcus Rashford kom inn de siste 20 minuttene, og var eneste United-spiller på banen i denne kampen.

England hadde aldri før dette vunnet en åpningskamp i EM.

Energisk start – men målløst til pause

England stilte med en ellever uten både United-spillere og Liverpool-spillere, noe som var for første gang i et mesterskap siden 1992-EM, og tok raskt initiativet i kampen.

De presset høyt, og presset Kroatia så langt tilbake at de nesten rygget inn i eget mål, og Phil Foden var nærmest for engelskmennene da han skjøt i stolpen etter noen få minutter.

England fremstod på en glimrende måte, men etter hvert som førsteomgangen gikk kom Kroatia mer og mer inn i kampen, og i sommervarmen i London kunne en jo begynne å lure på om Englands åpning hadde vært for intens.

Sterling ga England ledelsen

Også i andreomgangen kunne en se samme tendens: England var ikke fullt så hvasse som i starten av første omgang, og en kunne plutselig se for seg et scenario der Kroatia plutselig stakk av med alle tre poengene etter en eller annen tilfeldighet.

Men i det 57. minuttet kom målet for England. 

Kalvin Phillips fikk ballen fra Kyle Walker, og Phillips spilte gjennom Raheem Sterling, som fikk lurt ballen forbi Kroatia-målvakt Livakovic og inn i nettet.

1-0 til England.

England v Croatia - UEFA Euro 2020: Group D

Inn med Rashford

I det 71. minutt kom Marcus Rashford inn for Phil Foden, kanskje i et håp om at Rashfords kontringsstyrke ville øke sjansen for en 2-0-scoring.

Rashford startet ute til høyre, gikk inn som midtspiss da Kane gikk ut, og på overtid gikk han ut på venstrekanten etter at Calvert-Lewin kom inn.

England skapte uansett ikke så mye på slutten av oppgjøret, og det ble ikke flere mål på Wembley.

Uansett har England fått en glimrende start på gruppespillet, og trenger neppe mange poeng mot Skottland og Tsjekkia for å avansere.

England: Jordan Pickford – Kyle Walker, John Stones, Tyrone Mings, Kieran Trippier – Kalvin Phillips, Declan Rice – Phil Foden (Marcus Rashford, 73.), Mason Mount, Raheem Sterling (Dominic Calvert-Lewin, 90+2.) – Harry Kane (Jude Bellingham, 82.).
Ubenyttede innbyttere: Dean Henderson, Sam Johnstone, Luke Shaw, Conor Coady, Ben White, Reece James, Jack Grealish, Jordan Henderson, Bukayo Saka.

England v Croatia - UEFA Euro 2020: Group D
Powered by Labrador CMS