Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final

«I ferd med å bli en av de viktigste spillerne i dette mesterskapet»

Publisert Sist oppdatert

Shaw er en av EM-profilene

Han stod for oppofrende forsvarsspill, og var villig med offensivt.

Med andre ord: Luke Shaw var Luke Shaw, uten at det var en spektakulær forestilling han leverte i denne kvartfinalen, men han produserte nok en gang målpoeng – denne gangen i form av to målgivende pasninger.

Når Gareth Southgate skal ta ut laget sitt mot Danmark, så kommer Shaw til å være med i elleveren, om ikke det dukker opp skadeproblemer.

Shaw er rett og slett i ferd med å bli en av de viktigste spillerne i dette mesterskapet, en av EM-profilene.

Kanskje var det også det Gareth Southgate anerkjente da han byttet ut Shaw like etter 4-0-målet.

I åttendedelsfinalen mot Tyskland hadde Shaw den målgivende pasningen til det viktige 1-0-målet, og var også nøkkelfiguren i oppbygningen av angrepet som ga det andre målet. Nå var det altså to målgivende pasninger, og det kunne vært flere, og Shaw er nok en av spillerne danskene nå frykter.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
SERVERTE MAGUIRE OG KANE: Luke Shaw – her sammen med Sterling og Kane etter det Kane-målet som Shaw ikke hadde den målgivende pasningen til.

Sancho fikk muligheten

Endelig fikk Jadon Sancho starte, og supportere av mindre klubber i England var raskt ute med å spørre om det var en del av pakka når en blir United-spiller.

Gjorde han seg fortjent til det? Undertegnede vil gi et klart ja på det spørsmålet, selv om andre spilte hovedrollen da England avgjorde kampen.

I førsteomgangen var Sancho, etter en energisk start, en av få spillere som viste evne til å få fart på et rolig oppgjør, med sitt høye tempo, dribleferdigheter, gode kombinasjoner og evnen til å velge den riktige pasningen.

I andreomgangen viste også Sancho glimtvis sine én-mot-én-egenskaper, og bidro ellers godt med å holde bredden, selv om han var farligst når han beveget seg innover.

Det var neppe en kamp som garanterte at han får nye sjanser fra start, men det var heller ingen dårlig søknad, og det virker som om tilbakemeldingene fra journalister og eksperter foreløpig er gode, med mest sjuere på spillerbørsene.

Han var heller ikke så langt ifra mål, etter å ha blitt servert av Luke Shaw i førsteomgangen, men skuddet var ikke godt nok denne gangen. Han er kjent for å levere mange målpoeng, og ville nok gjerne ha det her også, men kanskje kommer det i semifinalen eller en eventuell finale…?

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
FIKK SJANSEN: Jadon Sancho.

Kvartfinaleeksperten slo til igjen

Harry Maguire headet inn Englands andre mål allerede i det første minuttet av den andre omgangen, etter et presist frisparkinnlegg fra United-lagkamerat Luke Shaw.

Vi skulle gjerne sett enda mer av dette i klubbtrøya – både fra Shaw-innlegg og fra andre – men uansett var det fint å se Maguire spille nok en solid kamp, og at han toppet det med en scoring.

Det er ikke hans første kvartfinalemål heller, for han er i ferd med å bli en kvartfinaleekspert.

Han scoret nemlig mot Sverige i kvartfinalen i VM 2018, og han har også et kvartfinalemål for United, på Carrow Road mot Norwich sommeren 2020.

Gul motstand i kvartfinaler er åpenbart noe United-kapteinen liker veldig godt.

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
DOBLET LEDELSEN: Harry Maguire headet inn 2-0 etter et Luke Shaw-innlegg.

Powered by Labrador CMS