Shaw (3)

– Jeg prøvde å få folk til å vokse opp. Det var ikke lett for ham

Luke Shaw kom inn i Mourinho-regimet som en «gutt med arr» etter skrekkskaden mot PSV, mener den portugisiske treneren selv.

Publisert Sist oppdatert

En svært dårlig bevart United-hemmelighet er at forholdet mellom Luke Shaw og José Mourinho, under sistnevntes tid som manager på Old Trafford, tidvis ikke var det beste.

Den portugisiske treneren hengte eksempelvis venstrebacken ut til tørk, ved blant annet å hevde at han var nødt til å «fjernstyre» Shaw i en kamp mot Everton.

Mener PSV-skaden ødela for Shaw

Mourinho har nå kommet med nye uttalelser om det mye omtalte forholdet til Shaw. Til Talksport sier den ferske Roma-treneren at han bare er glad til dersom Shaw har brukt opplevelsene under ham til å bli den spilleren han er i dag.

Portugiseren tror det anstrengte forholdet de to imellom kan skyldes at Shaw ikke var klar til å jobbe med Mourinho, etter skrekkskaden venstrebacken pådro seg i Champions League-møtet med PSV.

– Jeg fant en gutt som satt igjen med noen emosjonelle arr etter den forferdelige skaden som satte karrieren hans i fare den fæle kvelden i Eindhoven, sier Mourinho.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
GJENSYN: Mourinho og Shaw møttes igjen i april, da United slo portugiserens Tottenham med sifrene 3-1.

Det mener den tidligere Tottenham-treneren kan ha vært en dårlig kombinasjon med hans krevende lederstil.

– Å jobbe med meg i en klubb der jeg prøver å skape ambisjoner, ansvar og å få folk til å vokse opp, var ikke lett for ham, sier Mourinho og fortsetter:

– Jeg må innrømme at jeg pusher spillere til grensen, og noen ganger er ikke spillerne klare for å følge den mentaliteten.

Mourinho understreker at Shaw er en spiller av høy kvalitet, noe som gir utslag i at United-spilleren er tatt med i Englands EM-tropp.

– Vi hadde gode perioder, og han er en spiller med mye talent. Jeg tror det er en av grunnene til at han spiller (for England).

– England-backene burde ha gitt mer

25-årige Shaw var én av to spillere som kom inn i det engelske laget til Gareth Southgate før fredagens møte med Skottland. Han og Chelseas Reece James erstattet Kieran Trippier og Kyle Walker, som startet i EM-åpningen mot Kroatia.

Kampen endte til slutt med 0-0 og poengdeling, i en kamp der England var som storfavoritt å regne.

England v Scotland - UEFA Euro 2020: Group D
ENDTE MÅLLØST: Luke Shaw og England holdt Skottland unna eget mål, men klarte ikke å skape sine egne scoringer.

Mourinho mener Southgate satset offensivt med backvalgene, men at den engelske landslagssjefen ikke fikk uttelling for valget.

– Jeg husker bare at James nådde boksen og skjøt, og at Luke Shaw prøvde å score med utsiden av foten fra innsiden av boksen. Men jeg så ingen innlegg fra dem, jeg så ikke noe ballprogresjon, jeg så ingen overlapper, sier Mourinho og fortsetter:

– Jeg synes de klarte seg bra, de gjorde ingen defensive feil, de var forsiktige og gode til å holde på ballen. Men de burde ha gitt litt mer.

Mourinho mener at tankegangen til den engelske leiren til slutt ble pragmatisk, med fokus på å ikke tape kampen, noe han eksemplifiserer med å påpeke at Leeds-spiller Kalvin Phillips ble holdt på banen i perioden der England trengte et vinnermål.

– Til syvende og sist, hvis de ikke leser avisene i morgen og fokuserer på at de har fire poeng, er kvalifisert (til utslagsrundene) og kommer til å slå Tsjekkia, ser nok ikke ting så dårlige ut som det vi føler nå.

Powered by Labrador CMS