England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16

– Det har vært noen tøffe måneder

Tirsdag kveld ble Harry Maguire kåret til banens beste da England slo Tyskland og tok seg videre i EM, men veien dit har ikke vært lett for stopperen.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble en stor dag for Harry Maguire, Gareth Southgates «Three Lions» og resten av det engelske folk, da England tok seg videre i EM etter 2-0-seieren over Tyskland i åttedelsfinalen på Wembley.

Harry Maguire leverte en særs sterk prestasjon, holdt nullen og ble kåret til banens beste spiller.

Det var dog ingen selvfølge at midtstopperen kunne ta plass i sin posisjon som venstrestopper i den engelske trebackslinjen.

Sesonginnspurten til Maguire ble preget av en skade som holdt ham ute av Uniteds siste fem kamper, i tillegg til EM-gruppespillets to første kamper.

Når stopperkjempen tar imot bestemannsprisen etter Tyskland-kampen, innrømmer han at de siste ukene har vært vanskelige, før han sender en takkehilsen til dem som har hjulpet ham tilbake på banen.

– Det har vært noen tøffe måneder for meg, etter å ha gått glipp av Europa League-finalen og ikke visst om jeg kom til å bli frisk igjen til EM. Så jeg må rose det medisinske apparatet både i United og på landslaget, som har fått meg klar til denne kampen og forrige kamp, sier Maguire ifølge Manchester Evening News.

England v Germany - UEFA Euro 2020: Round of 16
STORT ØYEBLIKK: Det var mange følelser som skulle ut for Harry Maguire da England tok seg videre i EM.

Selv om tirsdagens kamp ikke nødvendigvis viste det, forteller Maguire at han kjenner på at han ikke er i toppform.

– Jeg føler meg bra, men sliten, slik jeg forventet. Jeg har ikke trent eller spilt så mye de siste syv ukene, men jeg kommer til å forbedre fysikken min til den er der den bør være.

Les vår kommentar etter kampen: «Ikke annet enn ren og skjær storhet»

Til slutt sender Maguire en rosebukett til keeper Jordan Pickford og Raheem Sterling, samt resten av forsvarsrekka, som United-spilleren mener er noe undervurdert i eget hjemland.

– Vi har utmerkede forsvarsspillere i dette landet, noe vi kanskje glemmer med alt presset som er i Premier League. 

Powered by Labrador CMS