McNair byttet ut til pause

Ultradefensivt Nord-Irland holdt nullen med United-forsvareren på banen.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha slått igjennom under van Gaal forrige sesong, var det mange som ventet at Paddy McNair skulle være mer involvert sesongen 2015/16 enn det han ble.

Men under Michael O’Neill for Nord-Irland nyter han stor tillit. I kveld spilte Nord-Irland sin første kamp noensinne i et EM-sluttspill, og Paddy McNair fikk muligheten fra start som midtbanespiller/vingback alt ettersom hvordan man tolket formasjonen.

Det var en følelsesladd kamp for begge lag, og den nordirske fansen og deres fantastiske Will Grigg-låt runget høyt på stadionet i Nice, men det holdt ikke til poeng denne søndagskvelden.

Selv om Nordirene dominerte på tribunen, dominerte spillerne i svært liten grad ute på banen.

Kampen for McNairs del (han ble byttet ut til pause) kan egentlig oppsummeres slik:

Uniteds representant leverte som vanlig en solid opptreden, men leverte på ingen som helst måte noen sensasjonell kamp, men det hadde vært svært vanskelig med tanke på hvor ekstremt defensivt Michael O’Neill stilte.

5-3-1-1 med en flat midtbanetreer og to defensive vingbacker og lange baller opp på Kyle Lafferty er ikke en strategi som gir mye rom for å briljere, men det gjorde at Nord-Irland holdt 0-0 til pause med McNair på banen.

Det holdt imidlertid ikke til å løfte et Nord-Irland-lag som var mange numre for små. Det nærmeste de kom scoring (og deres eneste avslutning i skrivende stund) var et halvhjertet forsøk på brasse fra Lafferty, omtrent 25 meter unna mål.

Polen:

Lagoppstilling: Szczęsny; Piszczek, Pazdán, Glik, Jędrzejczyk, Kuba, Krychowiak, Mączyński, Kapustka, Milik, Lewandowski.

Powered by Labrador CMS