Vi fulgte lørdagens kamper

McNair med god kamp, og Martial med noen fine dribleserier i sitt innhopp. Holder det til startplass i åpningskampen, tro?

Publisert Sist oppdatert

Siste oppkjøringskamp før et mesterskap kan ofte gi en del interessante svar vedrørende lagoppstillinger, og slik sett var det ikke bare hyggelig lesning da lagoppstillingene for de senekampene på lørdagskvelden kom.

Paddy McNair startet igjen for Nord-Irland mot Slovakia, han har blitt en nøkkelfigur for nordirene, og vi skrev også om hans innsats sist uke. Anthony Martial og Morgan Schneiderlin startet derimot ikke for Frankrike, og sistnevnte kom heller aldri på banen.

Bastian Schweinsteigers innhopp for Tyskland skrev vi om herMemphis Depay kom aldri på banen i Nederlands 2-0-seier i Østerrike.

McNair hadde en god kamp for Nord-Irland. Stort sett solid bakover, og en viktig bidragsyter offensivt. En spiller som vil spille alle kampene for Nord-Irland i EM så lenge han er spilleklar. Denne gangen var han høyreback, etter at han tidligere har imponert i en defensiv midtbanerolle.

Martial kom inn for Frankrike i pausen, og imponerte tidvis med fine dribleserier. At det ikke ble mål etter Martials innhopp skal eg nok ikke legge for mye i, for Frankrike var minst like dominante etter pause som før. Så spørs det om han viste nok til at ikke Deschamps går for Payet-Giroud-Griezmann som sin angrepsrekke til åpningskampen.

Vi fulgte kampene live, og under bildet kan dere lese mer om hvordan våre karer gjorde det.

pd
GOD IGJEN: Paddy McNair.

Oppdateringer fra kampene

SLUTT: Frankrike 3-0 Skottland. Resultatet lyver, det kunne fort vært mer.

22.46: Frankrike har gjort to bytter på sentral midtbane, men Schneiderlin har fortsatt ikke kommet inn. Må nok overbevise på trening fremover.

22.40: Martial med et forsøk på å løpe med ball på venstresida, men en dårlig touch gjør at han får ballen minst en kvart bane foran seg. Litt i overkant selv for hans tempo å skulle komme først igjen på den.

22.38: SLUTT: Slovakia 0-0 Nord-Irland. Den generalprøven er sannsynligvis nordirene ganske fornøyd med.

22.35: McNair byttes ut på overtid. «Han har hatt en god kamp, har han ikke?» spør den ene kommentatoren. «Igjen» er svaret.

22.33: Nord-Irland ser bra ut defensivt. Både Jonny Evans og Paddy McNair med fine defensive bidrag de siste minuttene, men det er egentlig helheten som utmerker seg mest.

22.28: Bra dribling igjen fra Martial på venstresiden. Skottland-forsvaret lar seg lure gang på gang.

22.27: For et innlegg av McNair! Har på fint vis kommet seg i innleggsposisjon, og slår hardt inn. Skrtel setter den nesten i eget mål under press.

22.26: SLUTT: Østerrike 0-2 Nederland. Memphis kom aldri på banen, og det var kanskje aldri planlagt heller?

22.23: Martial ser stadig viktigere ut i Frankrikes angrepsspill, men målet mangler. Blir nok ikke direkte enkelt å vrake han til åpningskampen heller, akkurat. Dette franske laget ser bra ut.

22.20: Giroud byttes ut. Starter nok åpningskampen. Fikk applaus denne gangen etter å ha blitt buet en del på av det franske publikummet tidligere (men ikke i denne kampen).

22.17: Martial har hatt noen usynlige minutter før han nå vartet opp med en klassisk Martial-dribleserie som endte med et tunellforsøk på keeper Marshall (nesten navnebror, altså). Det gikk ikke, men bra forsøk.

22.07: Martial med noen veldig fine involveringer i åpningsminuttene.

22.03: Frankrike-Skottland er i gang igjen, og Anthony Martial har kommet inn for Payet i pausen. Griezmann har også kommet inn for Coman. Kan være åpningskampens angrepsrekke nå om Martial har en god omgang).

21.58: Nederland har begynt å bytte litt spillere, men Memphis har ikke kommet på ennå. Og nå gikk de opp i 2-0 (Wijnaldum) i Østerrike. Hyggelig for pappa Blind med en seier!

21.53: Ganske rar dømming i Nord-Irlands kamp. Slovakia burde hatt gult kort for lenge siden, men dommeren ventet heller til Nord-Irland gjorde noe før det ble gult. Vår mann, Paddy McNair, var synderen. OK gult kort, men litt vanskelig å forstå seg på dommerens linje.

21.48: Andre omgang er i gang i Slovakia. Fortsatt 0-0, og McNair er fortsatt med. Det er vel et godt tegn med tanke på skuldersmertene.

21.47: Pause i Frankrike (3-0). Er vel kanskje en del som tyder på at Martial starter EM på benken akkurat nå, uten at undertegnede skal skryte på seg inngående kontroll på det franske landslaget.

21.40: 3-0 til Frankrike. Corner heades videre av Evra til Koscielny, som header den videre i mål.

21.38: Østerrike-Nederland er i gang igjen, og det ser ikke ut til at Nederland har gjort noen bytter.

21.35: Pause i Slovakia, 0-0. Og der er det 2-0 til Frankrike, og det er Giroud igjen. Retur etter Payet-skudd.

21.24: McNair gjør fortsatt mye bra for Nord-Irland. Vinner ballen høyt, slår bra pasninger, osv osv. Blir spennende å se hva Mourinho velger å gjøre med ham, for i andre posisjoner enn stopperplassen ser McNair ut som en spiller som kan bli en bra backup, om ikke annet. Mindre positivt er det at McNair har problemer med skuldra. Vi får håpe det ikke vil ødelegge for EM på noen som helst slags måte.

21.21: Pause i Nederland-kampen. Forhåpentligvis kommer Memphis innpå der.

21.17: En av våre ex-reds i Nord-Irland-kampen må ut med en smell. Craig Cathcart erstattet av Aaron Hughes (Hughes’ 100. landskamp, for øvrig).

21.08: 1-0 til Frankrike mot Skottland. Giroud med målet. Ikke optimalt for Martial, med andre ord.

21.02: McNair har startet godt, men rotet nettopp bort ballen på egen halvdel slik at Slovakia fikk en sjanse nettopp. Kunne fort vært 1-0 til hjemmelaget der.

21.00: Der var Frankrike-Skottland i gang også. Darren Fletcher er kaptein for skottene, som nok får det tøft i kveld.

20.54: Kommentatorene diskuterer McNairs posisjon, og ender opp med en slags konklusjon om at slik han har spilt i det siste, så har han sett ut som om han kunne spilt godt uansett hvor han ble plassert. I form på vei inn i EM, altså. Skaper videre en brukbar sjanse for Lafferty, men fortsatt 0-0.

20.49: McNair starter på høyreback i dag. Han har imponert på defensiv midtbane i det siste, men landslagssjef Michael O’Neill prøver tydeligvis å teste ut litt forskjellige ting.

20.46: Slovakia-Nord-Irland er i gang.

20.44: 1-0 til Nederland. Janssen header de oransje i ledelsen.

20.35: Østerrike-Nederland er i gang, altså uten United-spillere på banen.

Powered by Labrador CMS