Sammenlignes med Pirlo

Jack Wilshere skryter hemningsløst av Wayne Rooney.

Publisert Sist oppdatert

Det ble bare ett poeng for Rooney og England mot Russland. Dermed må engelskmennene gi alt i de to gjenværende gruppespillskampene mot Slovakia og Wales for å ha muligheten til å avansere.

Arsenal-stjernen Jack Wilshere har blitt tatt ut i landslagstroppen tross langvarig skade, og er en spiller mange mener er unik i England i rollen som den kreative midtbanespilleren.

Selv mener han Wayne Rooney er enda bedre i rollen.

– Det smerter meg å si det, men han spiller fantastisk i den posisjonen, sa Wilshere ifølge the Guardian.

Videre utdyper han nøyaktig hvorfor:

Slovenia v England - UEFA EURO 2016 Qualifier

Sammenlignes med Pirlo

Det stopper ikke der. Wilshere har enda flere lovord å si om Uniteds tilpasningsdyktige spiss. På spørsmål om han så likheter mellom Rooney og Andrea Pirlo (!) svarte han dette:

– Ja, på grunn av hans forståelse for spillet. Han vet hvordan det er å være spiss, og kjenner til deres løpsmønstre. Han finner deres løp når ingen andre engang ser muligheten. For å få pasningen vektet riktig, kreves det en spesiell spiller.

– Vi ser det også på trening; når han henter ballen dypt og sprer en langpasning, treffer han hver gang. Han er alltid perfekt. Sånn vet man at han er noe spesielt, sa Wilshere.

Blir en spesiell kamp

Rooney selv ble intervjuet i forbindelse med forberedelsene til kampen mot Wales, der han ventes å nok en gang å starte for England.

MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 15: Gareth Bale of Real Madrid in action during the UEFA Champions League Group A match between Real Madrid and Shakhtar Donetsk at estadio Santiago Bernabeu on September 15, 2015 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
MÅ STOPPES: Rooney uttaler at Bale selvsagt er en fantastisk spiller, men at England må gjøre mer enn å bare stoppe ham i morgen.

Om det blir som spiss eller midtbanespiller er fortsatt usikkert, men han gleder seg uansett til «Battle of Britain».

– Det blir en spesiell kamp, men vi vet at det handler om tre poeng. Det er to britiske lag, og det kommer til å bli en fantastisk kamp, sier Wayne Rooney på en pressekonferanse i Lens onsdag.

Også Arsenals Wales-representant skrøt av Rooney i dag, og valgte omtrent samme ord som lagkamerat Wilshere:

– Rooney er en fantastisk spiller, med fantastiske ferdigheter med ball og bra rekkevidde med pasningene sine. Vi skal se opp for ham, og forhåpentligvis stagge ham, sa Aaron Ramsey.

England møter Wales i morgen klokken 15.00

 

Powered by Labrador CMS