Ryktesaker, uke 38

Mesut Özil ønsker å komme til United, og David De Gea skal ønske å bli værende.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 24. september:

15.00: David De Gea var bare en sliten faksmaskin unna å bli Real Madrid-spiller i 2015. I kjølevannet av den havarerte overgangen undertegnet spanjolen en ny kontrakt med United, som løper til 2019.

Den ønsker nå Mourinho å forlenge.

Det er vanligvis troverdige Independent som søndag melder at klubb og spiller setter seg rundt forhandlingsbordet i løpet av noen uker. Avisen skriver også at United har stor tro på at De Gea ønsker å bli værende i Manchester.

12.10: Det har vært en stille helg på ryktefronten, men The Mirror kjører en interessant sak denne søndagen.

De mener å vite at Mesut Özil ønsker å se ut kontrakten sin i Arsenal, slik at han kan gå gratis til United neste sommer. Tilbakemeldingene skal ha vært positive fra United.

Mourinho skal være svært interessert i å hente sin tidligere elev til United, spesielt når den tyske landslagsspilleren ønsker å komme gratis.

Özil skal, ifølge avisen, ønske seg en overgang til en klubb som har reelle muligheter til å vinne troféer.

Fredag 22. september:

12.50: Og, som om det ikke skulle være nok med en 15- og en 16-åring i dagens ryktespalte, dukker det også opp en 14-åring.
Han er fransk, heter Elye Wahi, spiller for SM Caens U17-lag, og omtales som en «målscorende versjon av N’Golo Kanté».
Ifølge Football London skal Manchester United, sammen med Tottenham, Man City, Juventus og Liverpool alle være interessert, men det er Chelsea som antas å ligge best an. Uansett kan ikke Wahi flytte til en utenlandsk klubb før han fyller 16, heter det.

12. 20: Pietro Pellegri (se forrige post) er ikke den eneste tenåringen som rapporteres å interessere José Mourinho & co.
Om vi skal feste lit til Turkish Football er også Valencias 15 år gamle stortalent Ferhat Cogalan på United-managerens radar.

Men som så ofte før, er United heller ikke i dette tilfellet alene om å danne kø foran en spiller de etter sigende sikler etter.
Arsenal skal ha meldt sin interesse, og det samme gjelder Galatasaray og AC Milan.
Alle disse klubbene kjemper om å sikre seg Cogalan før Valencia får ham til å skrive under på en proffkontrakt.

Det er Phil Neville som skal ha alarmert United om den unge spilleren. Det skjedde da han tilbrakte tid som trener i Valencia. Cogalans far skal også ha vært på Carrington for samtaler. Han sier at det ikke haster med noen overgang, ettersom sønnens nåværende avtale med Valencia først utløper i 2021:
– Men, når en klubb som Manchester United inviterer oss, da er det vel bare logisk at vi studerer forslaget de kommer med, ikke sant?

12.10: Italienske Calciomercato (engelskspråklig side) skriver at Chelsea og Manchester United følger nøye med på Genoas 16 år gamle «wonderkid» Pietro Pellegri. Den unge italieneren har allerede scoret tre mål i Serie A.
Inter skal ha vært nære ved å sikre seg ham i sommer, helt til klubbeierne satte foten ned og forlangte salg av spillere før det ville bli aktuelt med nye kjøp.
Også Juventus og Roma skal være interessert.

Torsdag 21. september:

12.20: Fulhams 16 år gamle stortalent Matt O’Riley, sies å bli fulgt med argusøyne av flere store klubber, deriblant Manchester United.
The Mirror betegner O’Riley som «en kreativ, sentral midtbanespiller med kapasitet til å operere i en rekke posisjoner». Han sies også å være rolig og komfortabel med ballen i beina, og inneha lederegenskaper.
Sin unge alder til tross, har O’Riley allerede fått sin Fulham-debut. Det skjedde 8. august, da Wycombe Wanderers ble beseiret 2-0 i Ligacupen.

11.55: Manchester United skal være lystne på å hente brasilianeren Lucas Lima til Old Trafford i januarvinduet.
Den 27 år gamle, offensive midtbanespilleren har de siste fire årene spilt for den gamle storklubben Santos, men kontrakten hans utløper i desember. Det betyr at han da vil være såkalt «free agent» med lisens til å dra hvor han vil uten at Santos vil kunne kreve så mye som en real i kompensasjon.
Limas agent, Luccas Badia, hevder ifølge Sports Mole (som har hentet sine sitater fra tyrkiske Haberturk) at United er en av en rekke europeiske klubber — deriblant Barcelona, Roma og Inter Milan — som har forhørt seg om spilleren.
– Crystal Palace bød €15 millioner for ham,mens Fenerbahçe bød €20 millioner, men av en eller annen grunn ble budene avslått, sier Badia.

Lima, som har 14 landskamper for sitt hjemland, står med ti scoringer på 107 ligaopptredener for Santos, sagnomsuste Pelés gamle klubb.

Onsdag 20. september:

09.40: Manchester United var ikke den eneste klubben som var interessert i Antoine Griezmann i sommer. Mundo Deportivo (via talkSPORT) melder nemlig at Barcelona prøvde seg med et bud på 124 millioner pund i sommer.

09.20: Arsenals Alexis Sanchez var nær en overgang til Manchester City i sommer, men London-klubben nektet å selge sin viktigste spiller. Dermed ble chileneren værende på Emirates, men det spørs hvor lenge.

Nå har nemlig José Mourinho og Manchester Unted kastet seg inn i kampen om Arsenals målfarlige stjerne, melder United-journalist Neil Custis i The Sun.

Sanchez sine rådgivere skal ha sondert terrenget for en mulig overgang til United allerede i sommer, melder avisen. Sanchez kan gå gratis fra Arsenal etter sesongslutt. Det er imidlertid ventet at han vil kreve en sign-on fee på 25 millioner pund.

Tirsdag 19. september:

18.10: Real Madrid-positive Marca (Via Sport Witness) kobler i dag de hvitkledde fra Madrid til en keeper – og det er ikke David De Gea!

Mannen i fokus er nå 22-år gamle Kepa, som spiller for Athletic Bilbao.

Det må nevnes at De Gea blir omtalt, men i en sammenheng som kan anses positivt for vår del. Real Madrid skal ikke være villige til å betale det United ønsker for verdens beste keeper, og hovedpersonen selv skal ikke aktivt jobbe for en overgang.

Er det lov å håpe at dette legger en demper på De Gea til Madrid-ryktene?

12.15: I forbindelse med at Huddersfield har bestemt seg for å legge ned sitt akademi, har Manchester United invitert 15 av juniorspillerne på prøvespill, melder Daily Mail. City, Everton og Liverpool skal også være interessert i de tidligere Huddersfield-guttene.

08.20: I går skrev Manchester Evening News at Ander Herrera i nær fremtid vil signere ny kontrakt med United. I dag skriver Daily Mail at klubben også er i forhandlinger med formsterke Marouane Fellaini om en ny avtale. 29-åringen skal imidlertid ha avslått et kontraktstilbud og ønsker seg en avtale som strekker seg over flere år. Hans nåværende avtale går ut sommeren 2018, noe som betyr at han står fritt til å gå i samtaler med andre klubber 1. januar.

Mandag 18. september:

17.30: Fra en gladsak til noe litt mer urovekkende. The Sun, som også påstår at dette er eksklusiv informasjon, skriver at Angel Gomes enda ikke har undertegnet proff-kontrakt med Manchester United.

Dette betyr, i teorien, at Gomes kan forsvinne ut portene for en beskjeden sum neste sommer. Blant klubbene som står i kø for å signere supertalentet er Barcelona og Juventus.

Sist United mistet et talent under samme omstendigheter var da Paul Pogba forlot United for nettopp Juventus, en overgang som endte med å koste United dyrt noen få år senere.

17.15: Lokalavisen Manchester Evening News skriver i en såkalt «eksklusiv sak» at Ander Herrera snart vil skrive under på en kontraktforlengelse med Manchester United.

I den samme saken skriver avisen at det ikke er noen personlige problemer mellom Herrera og Mourinho – til tross for den beskjedne spilletiden baskeren har fått så langt denne sesongen.

Hvis vi skal tro kildene til lokalavisen, så er Ander Herrera strålende fornøyd med livet under Mourinho, og vurderte aldri en overgang til Barcelona i sommer.

Powered by Labrador CMS