Fikk ros av Phil Neville

Publisert Sist oppdatert

Denne sommeren kom det en rekke stjerner fra utenlandske klubber til Women’s Super League (WSL), blant annet signerte United Tobin Heath og Christen Press, og vi er ikke akkurat alene om å ha hentet store stjerner.

Det har blitt snakket om hva slags konsekvenser dette vil få for det engelske landslaget, og noen mener at det vil gjøre det vanskeligere for engelske spillere – men landslagssjef Phil Neville tror det er en bra ting, heller enn noe som skader landslaget.

– Jeg elsker det, sier han ifølge Our Game Magazine.

– Jeg leste og så bekymringen til folk om at våre unge spillere ikke vil få muligheter, og vi har hatt de diskusjonene, men jeg har sagt til våre unge spillere at de må være bedre for å komme seg inn på disse lagene. Det jeg ser er at Ella [Toone], Alessia [Russo], Niamh [Charles, Chelsea] og så videre har hevet seg prestasjonsmessig.

LES OGSÅ: «United har haltet til topps, men utfordringene står i kø for Casey Stoney»

ENGELSK LANDSLAGSSJEF: Ex-red Phil Neville.

– Når du trener og jobber med de beste, så har du når alt kommer til alt to alternativer: Enten bretter du opp ermene, utfordrer dem og hever nivået ditt, eller så takler du ikke forventningene og presset om å gjøre det. Jeg tror disse unge spillerne brettet opp ermene og sa «jeg skal være med deg», og det er derfor jeg har elsket å reise på kamper denne sesongen, for det er noe friskt over det jeg ser.

Han trekker spesielt frem Toones situasjon i United. 

Det har vært tøff kamp om plassene på laget i United allerede, men denne sommeren har United forsterket offensivt med Alessia Russo, Lucy Staniforth, Tobin Heath og Christen Press, og veien til Uniteds ellever kunne potensielt blitt lang for 21-åringen.

– Jeg mener Ella er et godt eksempel. United signerte alle disse spillerne, og ved starten av sesongen tenkte en «vil Ella få plass?». Men gjennom besluttsomhet, form, prestasjoner, sult og glød så tror jeg hun har vært i alle United-ellevere bortsett fra i helga [det har han rett i, red.anm.]. Casey byttet henne inn til andreomgangen, så det viser at du vil få sjansen om du er god nok. Hvis en hever seg prestasjonsmessig, så vil det hjelpe oss som landslag.

At Phil Neville nevnte Toone og Russo i utgangspunktet er fordi de to, sammen med stopperne Abbie McManus og Millie Turner, alle er med i Nevilles landslagstropp til kampen mot Tyskland senere denne måneden, slik vi omtalte i tirsdagens notissak. Turner og Toone kan debutere på landslaget.

PÅ LANDSLAGET: Ella Toone og Alessia Russo. Jackie Groenen i bakgrunnen.
Powered by Labrador CMS