England VM-semifinale

England til VM-finale – Toone med stjernetreff

England er klare for sin aller første VM-finale etter å ha slått vertsnasjonen Australia 3-1 onsdag.

Mary Earps og Ella Toone spilte begge fra start for England, og det var sistnevnte som sendte de engelske damene i føringen i det 36. minutt med en skikkelig suser.

Ex-red Alessia Russo spilte ut til Toone, som fra ti meter, litt ut mot venstre, banket ballen i motsatt kryss.

Se målet og resten av høydepunktene fra Viaplay under:

1-0-ledelsen stod seg til like etter timen var spilt, da også Sam Kerr fikk stjernetreff og fra langt hold sendte ballen i det venstre hjørnet forbi Earps.

Noen minutter senere var imidlertid England tilbake i føringen ved Lauren Hemp. Spissen utnyttet kaos bak i Australia-forsvaret, og trillet til slutt ballen sikkert i nettet.

Mot tampen kom sjansene på løpende bånd for Australia, blant annet to ganger ved Kerr, men da 2-2-scoringen uteble, gikk heller England opp i 3-1 og avgjorde kampen.

Russo ble spilt gjennom på høyresiden etter vakkert forarbeid av Hemp, og sendte ballen ned i motsatt hjørnet.

Dermed er England klare for VM-finale mot Spania på søndag, mens Australia møter Sverige til bronsefinale lørdag.

Katie Zelem satt for øvrig hele kampen på benken.

Ella Toone
MÅLSCORER: Ella Toone banket ballen i krysset da England tok seg til VM-finale.

Slik var kampen:

SLUTT. England vinner 3-1 og er klare for finale.

90: Dagens første målscorer Ella Toone byttes ut. Inn med Niamh Charles.

86: MÅL! Så sitter den på motsatt side, og England er på vei til VM-finale! Hemp vender opp på egen banehalvdel, tar med seg ballen fremover før hun slipper ballen perfekt til Alessia Russo. Den tidligere United-spilleren sender ballen sikkert ned i det venstre hjørnet.

85: Nå er det ganske utrolig at Australia ikke har satt inn 2-2. En corner lander i beina til Kerr, som upresset på seks meter banker ballen over mål på hel volley.

83: Australia med to store muligheter på under et minutt. Sam Kerr og Cortnee Vine med hver sin sjanse – men Kerr header over fra god posisjon mens Vines avslutning blir stoppet av Earps. Australia i ferd med å sette inn en skikkelig sluttspurt!

71: MÅL! England tilbake i ledelsen! En lang ball lempes opp mot Lauren Hemp, som vinner duellen med en klønete Ellie Carpenter og til slutt får en fot på ballen og sender den i nettet.

63: MÅL! Så sitter den for Australia og Sam Kerr! Selvfølgelig er det et øyeblikks magi fra stjernen som sender vertsnasjonen tilbake i kampen. Mottar ballen inne på Englands banehalvdel, avanserer fremover før avslutningen kommer fra drøye 22-23 meter. Rett i krysset forbi Mary Earps. 1-1!

60: Timen spilt og ikke helt det store som har skjedd etter hvilen. England komfortable med en 1-0-ledelse, og Australia må nok etter hvert ta litt større sjanser.

46: Australia sparker i gang den andre omgangen.

PAUSE. England leder altså 1-0 etter de første 45.

36: MÅL! Ella Toone sender England i ledelsen med en skikkelig suser! Ballen spilles ut til United-spilleren som fra ti meter og litt ut til venstre banker ballen i motsatt kryss.

15: Et innholdsrikt og intensivt åpningskvarter, der England har vært nærmest scoring ved Georgia Stanway, som ikke klarte å overliste Mackenzie Arnold alene med Australia-målvakten.