Eric Bailly: Klar for dyst.

– Vinn, eller forsvinn

Klar beskjed til Eric Bailly og hans elfenbeinskamerater.

Publisert Sist oppdatert

Det venter skjebnekamp for Elfenbeinskysten når de tirsdag kveld møter Marokko på Stade d’Oyem i det nordlige Gabon. 

For Eric Bailly & co. kunne ikke utgangspunktet for oppgjøret vært mer klokkeklart. Etter 0-0 i Afrikamesterskapets åpningskamp mot Togo, og 2-2 mot Den demokratiske republikken Kongo fire dager senere, brenner det nemlig et stort, blått lys for «Elefantenes» videre deltakelse.

For dem finnes det kun én farbar vei ut av uføret, og den forutsetter seier mot «Atlas-løvene» fra Marokko. Et hvert annet resultat vil være ensbetydende med hjemreise; at de regjerende Afrikamesterne må takke for seg allerede etter gruppespillet. Det var det neppe mange som hadde forestilt seg.

Situasjonen foran tredje og siste kamp i mesterskapets Gruppe C er ikke til å ta feil av:

unspecified
Kilde: Wikipedia

Always look on the bright side of life

Dersom Elfenbeinskysten skulle ryke ut, vil det i det minste få positive følger for Manchester United. Da vil nemlig Eric Bailly returnere til Old Trafford og muligens være klar for innsats allerede til søndagens FA-cupmøte med Warren Joyces Wigan.
I motsatt fall, om han og de øvrige «elefantene» skulle klare oppgaven mot Marokko, venter det sluttspill og dertilhørende muligheter for finale i Libreville den 5. februar. I så fall vil Eric Bailly ikke kunne bli tilgjengelig for United-spill før Premier League-oppgjøret mot Watford på Old Trafford seks dager senere.

Vi tipper at José Mourinho kommer til å holde et ekstra våkent øye med kamputviklingen i Gabon. Der starter skjebnekampen klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS