Manchester United v Villarreal CF: Group F - UEFA Champions League

«Ingenting kan reparere en tung og mørk tirsdag i november som Champions League»

SESONGTIPS: Eivind B. Holth gleder seg til Champions League, og mener United har gjort det beste spillerkjøpet av topplagene hvis André Onana innfrir forventningene.

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg sesongstart, og som vanlig varmer vi opp med sesongtips (m.m.) med medlemmene av united.no-redaksjonen.

Denne gangen starter vi med journalist og «Uno»-jinglemester Eivind B. Holth.

Hvilke tre ord vil du bruke på å oppsummere sist sesong?
Nå snakker vi!

Hva vil være et minimum for at denne sesongen skal bli sett på som en god sesong for United?
Framgang fra den første sesongen under Erik ten Hag. For meg handler det om å ta mer enn 75 poeng i Premier League og kvalifisere til Champions League. Et «enkelt» mål for Ten Hag bør være Champions League-spill i tre sesonger på rad. Det har ikke skjedd siden Sir Alex Ferguson ga seg, og vil være et tegn på at vi har med et bærekraftig prosjekt å gjøre. Avansement fra gruppespillet i nevnte turnering vil også være viktig, og gjerne flere finaler. Da peker pila riktig vei.

Manchester United Training Session and Press Conference
TEN HAG-FREMGANG? Eivind håper på flere poeng enn i 2022/23-sesongen, og at United blir en gjenganger i Champions League i årene som kommer.

Hva vil bli den nye sesongens store «snakkis»?
At Glazers ikke selger klubben.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
Første Champions League-kamp på Old Trafford. Spiller ingen rolle hvem vi møter. Mer enn 500 dager siden den forrige – mot Atlético Madrid. For lenge for Manchester United. Ingenting kan reparere en tung og mørk tirsdag i november som Champions League.

Hva er du mest bekymret for med United rent sportslig akkurat nå? 
At Erik ten Hag skal være for sta og ambisiøs med hensyn til hvordan det skal presses og hvor fort det skal gå. United har tatt mange steg under Ten Hag, men må fortsatt tilpasse seg motstanderen en gang i blant.

Hvilken United-spiller skal vi se opp for denne sesongen, og hvorfor?
Mistenker at Antony blir en gjenganger her, så derfor trekker jeg fram Alvaro Fernandez i stedet. Nå ligger det ikke i kortene at spanjolen skal spille fotball i United-drakt engang, men nesten uansett hvor han havner på lån vil det være verdt å se et par kamper. Offensiv vingback som kan gi Luke Shaw kamp om plassen ganske snart hvis han forbedrer seg defensivt.

alvarofernandez190723
SPENNENDE SPILLER: Álvaro Fernández.

Hvilket Premier League-topplag har gjort det beste spillerkjøpet?
Det blir André Onana hvis han innfrir og revolusjonerer spillet til United i så stor grad som mange forventer. I motsatt ende av skalaen: Irriterende hvis Alexis Mac Allister sklir rett inn på Anfield og løser problemene til Jürgen Klopp.

Trekk frem en united.no-artikkel alle bør ha fått med seg før sesongstart.
Fredriks «Uno»-intervjuer med Wes Brown og John O’Shea!

Hvilke lag kvalifiserer seg for Champions League i 2024/25?
City, Arsenal, United, Liverpool og Chelsea hvis det blir fem plasser til Premier League. Chelsea utenfor hvis det skulle bli fire.

Hvilke tre lag rykker ned?
Luton, Sheffield United og Nottingham Forest.

Powered by Labrador CMS