Møter Salford City i EFL Trophy-gruppespillet

Publisert Sist oppdatert

For andre år på rad skal United stille med et U21-lag (en kan også ha to spillere i startoppstillingen som er eldre, så lenge de har færre enn 40 A-lagskamper) i turneringen EFL Trophy.

Tirsdag ettermiddag ble det avgjort hvilke lag Neil Woods lag skal møte i turneringens gruppespill den kommende sesongen.

Rochdale møtte vi jo som kjent i ligacupen i desember, og nå er det unggutta som skal få møte laget som i fjor kom på 18. plass på nivå tre.

Vi skal i tillegg møte to lag fra nivå fire denne gangen, nemlig to lag førstelaget aldri har spilt mot. Vi skal møte Morecambe fra vestkysten av Lancashire, men (som vi er inne på i overskriften) altså også Salford City. Neville-brødrene, Nicky Butt, Paul Scholes, Ryan Giggs og David Beckham eier 10% hver av klubben, mens Valencia-eier Peter Lim eier resten.

Det er for øvrig fortsatt kontroversielt at 16 lag får stille med akademilag i en turnering som egentlig er ment for klubber i League One og League Two, og mange supportere av klubbene derfra boikotter derfor kampene i turneringen, og da spesielt kampene mot akademilag.

RESERVELAGSSJEF: Neil Wood.
RESERVELAGSSJEF: Neil Wood.

Slik gikk det i fjor

United spilte alle tre gruppespillskampene i fjor på bortebane, og det endte med en 2-0-seier mot Rotherham United (som rykket opp fra League One til Championship), en 1-0-seier mot Lincoln City og en 2-1-seier mot Doncaster Rovers.

I første utslagsrunde sa det dessverre stopp da vi tapte borte mot Tranmere Rovers til tross for to Tahith Chong-mål.

Det fungerte uansett bra som en utviklingsarena, og de unge spillerne fikk møte seniorspillere uten å måtte dra på utlån.

Ethan Laird, Largie Ramazani, James Garner, Ethan Galbraith, Mason Greenwood og nevnte Tahith Chong (2) scoret Uniteds mål i turneringen.

LAIRD: Ethan Laird feirer mål mot Rotherham United.
LAIRD: Ethan Laird feirer mål mot Rotherham United.

 

 

 

Powered by Labrador CMS