United med i EFL Trophy for første gang

– Det er en god læringsarena for talentene våre, sier Nicky Butt.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har meldt seg på til cupturneringen EFL Trophy kommende sesong, der en skal stille med det som hovedsaklig er et U21-lag.

Det har også Liverpool gjort og de to gigantene i engelsk fotball deltar dermed for første gang i turneringen med sine respektive reservelag eller U21-lag om du vil.

Minst seks av spillerne i startelleveren må bestå av spillere som den 30. juni er 21 år eller yngre, og en kan ikke ha flere enn to spillere som er over 21 år og har spilt mer enn 40 kamper for førstelaget.

Uniteds akademisjef Nicky Butt tror det vil bli en svært verdifull erfaring for ungguttene å møte seniorlag fra lavere divisjoner. 

NYTTIG ERFARING: Akademisjef i United Nicky Butt tror Uniteds talenter vil tjene på deltakelsen i EFL Trophy.

– Turneringen gir oss flere nyttige erfaringer som vil være en ideell plattform for utviklingen av våre talenter. Vi ser alltid etter måter å være innovative på for å sørge for en best mulig utvikling for våre unge spillere. Muligheten til å spille mot seniorlag vil være svært nyttig, sier Butt til manutd.com

Turneringen, som er regnet som den tredje mest presisjetunge hjemlige cupen etter FA-cupen og ligacupen, består av de 48 lagene i League One og League Two samt 16 inviterte lag fra akademiene som er i kategori 1.

Trekningen til gruppespillet vil finne sted i juli.

Forrige sesong var det Portsmouth som vant turneringen etter å ha slått Sunderland på straffespark i finalen. 

 

Powered by Labrador CMS