Pellistri & co fikk juling

Gruppeseieren i EFL Trophy røk for United-unggutta.

Publisert Sist oppdatert

Morecambe vant 4-0 mot United i EFL Trophy på en vindfull kveld på vestkysten, og dermed røk gruppeseieren for United.

United hadde allerede avansert fra gruppa før dette oppgjøret, og trengte bare uavgjort for å ta gruppeseieren, men slik gikk det ikke.

Etter 6-0-seier mot Salford City (som likevel vant gruppa!) og straffeseier mot Rochdale, så var United ventet å kunne vinne her også, men med en gang Morecambe fikk kampen inn i sitt spor, så ble det tøft for et United-lag som skuffet.

Cooney (x2), Davis og Price scoret målene for Morecambe.

EFL Trophy er en seniorturnering hvor utvalgte U21-lag er invitert, men selv om det på papiret er et U21-lag, så er det i praksis det samme laget som U23-laget, og U23-sjef Neil Wood ledet United.

NEPPE FORNØYD: Neil Wood.

Svakt forsvarsspill og Cooney-show

Kampen ble spilt i tidvis ganske kraftig vind, og United slet med å bli vant til det. Morecambe hadde fordelen av det i førsteomgangen, og kanskje var det med på å forklare United-kollapsen vi fikk se i oppgjørets første halvdel.

Kampen startet med at United ga bort et hjørnespark på klønete vis før halvminuttet var spilt, og kanskje var det et tegn på at United ikke taklet vindforholdene så godt, og kanskje var det også et tegn på at vi ville få se dårlig forsvarsspill.

Vi hadde ballen mest i starten av kampen, men i det 24. og det 28. minutt scoret Burnley-innlånte Ryan Cooney for Morecambe, begge gangene etter å ha fått gått litt for lett innover fra sin venstreside, og spesielt 2-0-målet var svakt av United-forsvaret.

MÅLSCORER: Ryan Cooney, her med Hannibal Mejbri i ryggen.

3-0 til pause

United hadde noen nesten-sjanser selv, men det var Morecambe som fremstod mest farlige, og det var ikke noen stor overraskelse da 29 år gamle Harry Davis på et hjørnespark fikk sendt Morecambe opp i 3-0.

Kort tid etterpå hadde Morecambe et skudd i tverrliggeren, og Paul Woolston hadde noen fine redninger, men vi klarte i det minste å unngå å slippe inn et fjerde.

Det vil si, vi gjorde jo det, men det ble avblåst for offside, og er slik sett ikke så relevant.

United hadde ballen i 68,6% av tiden i førsteomgangen, men dessverre klarte vi altså ikke å utnytte det på særlig godt vis, selv om vi skapte noen nesten-sjanser.

SKUFFENDE FØRSTEOMGANG: United slet tungt i Morecambe.

4-0 til Morecambe

Det ble ingen mål det første kvarteret, og så tok Neil Wood grep: han byttet Anthony Elanga inn for Harvey Neville, et offensivt bytte.

Da kom målet – feil vei igjen, dessverre.

Freddie Price fikk lurt unna Teden Mengi før han sendte avgårde et flott skudd som gikk via stolpen og inn.

United gjorde etter hvert flere bytter – Mark Helm og Lukasz Bejger kom inn – men United var ikke i nærheten av å ha noen opphentning på lager.

Facundo Pellistri spilte hele kampen for United. Han spilte mesteparten av kampen på høyresiden, og vandret litt innover, før han etter hvert spilt på venstrevingen etter at Elanga kom inn. Han gjorde det helt greit, og viste glimtvis godt tempo, god nærteknikk og elegante vendinger, men han så ikke ut til å være i nærheten av å være klar for førstelagsfotball helt ennå.

HE CAME FROM URUGUAY: Facundo Pellistri mot Morecambe.

Morecambe 4–0 (3-0) Manchester United U21

Globe Arena
EFL Trophy

Mål: 1-0 Ryan Cooney (24.), 2-0 Cooney (28.), 3-0 Harry Davis (34.), 4-0 Freddie Price (62.).

Manchester United: Paul Woolston – Harvey Neville (Anthony Elanga, 61.), Will Fish, Teden Mengi, Reece Devine (Lukasz Bejger, 78.) – Charlie McCann (Mark Helm, 78.), Hannibal Mejbri, Arnau Puigmal – Facundo Pellistri, Joe Hugill, Shola Shoretire.
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Álvaro Fernández, Björn Hardley, Connor Stanley.

LIVE:

(Under her liveoppdaterer vi med det viktigste fra oppgjøret – stilling, målscorere, røde kort, bytter, de største sjansene – før vi kommer med et kampreferat etter kampen.)

1: Kampen er i gang! United starter med å gi bort et hjørnespark på klønete vis, men United får klarert.

12: Vi har spilt i tolv minutter, og det har ikke skjedd så mye interessant hittil. Morecambe ble muligens snytt for et straffespark i åpningsminuttene. De ganske partiske Morecambe-kommentatorene var i alle fall 100% overbevist.

21: United har hatt ballen mest, men det har ikke blitt skapt noen skikkelige sjanser for Uniteds del. Pellistri nettopp med en finfin vending, for øvrig.

24: MÅL. Morecambe tar ledelsen. Ryan Cooney (innlånt fra Burnley) med et fint langskudd etter å ha gått innover fra vår høyreside.

28: MÅL. Cooney scorer sitt andre for dagen. Får gå altfor lett inn fra siden sin.

34: MÅL. Harry Davis setter inn 3-0 på et hjørnespark. United-spillerne klager på et eller annet der, og ville ha frispark.

36: Det er verdt å nevne at det er kraftig vind på vestkysten, og at det nok er Morecambe som har fordelen av det i førsteomgangen. Morecambe med to gode sjanser etter 3-0-målet – den siste gikk i tverrliggeren nå. United sliter tungt her.

41: Morecambe setter ballen i mål igjen, men denne gangen ble det avblåst for offside.

PAUSE.

46: Kampen er i gang igjen. Mengi starter omgangen med et skudd utenfor etter å ha løpt litt med ball. Det ser ikke ut som om vi har gjort noen bytter.

52: Pellistri vant et frispark i fin innleggsposisjon på høyresiden, men Puigmals frispark havner hos en Morecambe-spiller heller enn på hodet til en United-spiller.

61: BYTTE: Anthony Elanga kommer inn for Harvey Neville. Offensivt bytte.

62: MÅL. 4-0 til Morecambe. Strålende skudd som går stolpe og inn. Freddie Price med målet.

71: United tar mer sjanser etter byttet, og spiller vel egentlig bare med én stopper nå. Mengi gikk ut på høyrebacken.

78: BYTTE: Reece Devine erstattes av Lukasz Bejger, Charlie McCann av Mark Helm.

90+1: Det er lagt til tre minutter.

SLUTT.

Powered by Labrador CMS