– United er favoritter

VIDEO Tidligere United- og Ajax-spiller Arnold Mühren er imponert over hvordan United har prestert i Premier League denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kveld møtes Ajax og Manchester United til 16.delsfinale i Europaligaen på Amsterdam Arena. En som har spilt i begge klubbene, er den tidligere nederlandske landslagsspilleren Arnold Mühren, som spilte for Ajax i periodene 1971-74 og 1985-89 og for United i perioden 1982-85.

Mühren mener oppgjøret mellom de to mestvinnende klubbene i henholdsvis Nederland og England egentlig hører hjemme i den gjeveste Europacupen.

– Det var et hardt slag for United å ikke gå videre i Champions League, og det var det samme for Ajax, siden Lyon slo Dinamo Zagreb 7-1 og avanserte til sluttspillet, sier den tidligere storspilleren til ManUtd.com.

– Dette er en kamp som ville passet godt i Champions League, mener Mühren.

Imponert over United

Mühren følger fortsatt nøye med på hvordan United presterer, og er imponert over hvordan hans tidligere klubb holder følge med naboene Manchester City, til tross for langt mer beskjeden pengebruk. 60-åringen benytter også anledningen til å gi David de Gea støtte.

– City har brukt vanvittig mye penger, og allikevel er United helt der oppe sammen med dem, selv om de ikke har brukt veldig mye penger i forhold til dem – bare på Ashley Young, Phil Jones og David de Gea.

– Keeperen kom fra Spania, og det kommer til å ta tid å venne seg til spillet i England og kravene som stilles i forhold til det fysiske spillet, som er langt høyere enn i La Liga. Han er en god keeper, veldig ung, og United kommer til å gi ham sjansen til å bli vant til å spille i den engelske ligaen.

– Fin erfaring for Ajax’ unggutter

Ajax vant den nederlandske serien i fjor – for første gang siden 2004 – etter å ha slått FC Twente i siste serierunde, og dermed klatret forbi dem på tabellen. Denne sesongen har det imidlertid gått noe tyngre for de røde og hvite fra den nederlandske hovedstaden, og Mühren mener United må tåle å gå inn i kampen med et kraftig favorittstempel.

– United er favoritter, det er det ingen tvil om. Men jeg håper det blir to veldig gode kamper, så publikum kan se to av Europas mest offensive lag vise hva de kan.

– Ajax sliter litt i den nederlandske ligaen, og det kommer til å bli vanskelig for dem å vinne den, Så folket her er veldig fornøyde med å ha trukket en stor klubb som United. Det kommer til å bli en fin erfaring for unggutta å få erfaring mot et av Europas beste lag. Hvis Manchester avanserer kommer det ikke som noen overraskelse på folk i Nederland, de ønsker bare at Ajax skal gjøre det bra over to kamper, forteller Mühren.

Van der Sar på United-trening

Det er ikke bare Arnold Mühren som har spilt for både Ajax og Manchester United. En annen som har spilt for begge de to storklubbene er Edwin van der Sar, som la støvlene på hylla i fjor sommer. Onsdag kveld tok han turen til Amsterdam Arena og besøkte Uniteds trening kvelden før kamp.Edwin van der Sar var forøvrig med å vinne UEFA-cupen (idag Europaligaen) med Ajax i 1992, da han satt på benken i finalen mot Torino. Han har senere vunnet Champions League med både Ajax (1995) og United (2008).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Edwin van der Sar intervjues av MUTV på Amsterdam Arena under onsdagens United-trening.

Fun facts om Arnold Mühren:

  • Han er en av kun ni spillere som har vunnet alle de tre europacupene (Serievinnercupen/Champions League med Ajax i 1971 og 1972, Cupvinnercupen med Ajax i 1987 og UEFA-cupen/Europaligaen med Ipswich i 1981).

  • Han er den eneste spilleren som har vunnet de tre europacupene, samt EM (med Nederland i 1988).

  • Han slo den målgivende pasningen til Marco van Bastens fantastiske 2-0-mål mot Sovjetunionen i VM-finalen i 1988 (se video under).

  • Hans fem år eldre bror Gerrie Mühren var også en habil fotballspiller, og vant blant annet Serievinnercupen med Ajax tre ganger (1971-73) og fikk 10 landskamper for Oranje.

LES MER:

Mührens pasning til Van Bastens mål fra EM-finalen 1988:

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/-J_DwsO9bIY» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS