Studerte 40 Lampard-straffer

Edwin van der Sar var godt forberedt på straffesparkkonkurransen før finalen mot Chelsea.

Publisert Sist oppdatert

De fleste av oss husker det nok som det var i går. Den ufattelig nervepirrende Champions League-finalen mot Chelsea i 2008 endte 1-1 etter 120 minutter med fotball.

Dermed var det duket for straffesparkkonkurranse for å skille de to lagene.

Michael Ballack, Juliano Belletti, Frank Lampard, Ashley Cole, John Terry, Salomon Kalou og Nicolas Anelka mot Carlos Tevez, Michael Carrick, Cristiano Ronaldo, Owen Hargreaves, Nani, Anderson og Ryan Giggs.

Likevel: Helten sto mellom United-stengene. Cech reddet først Ronaldos straffe, før John Terry skled og sendte ballen på utsiden av høyre stolpe og ut. United scoret på alle sine resterende straffer.

Så reddet Edwin van der Sar Anelkas straffe og sørget for rød jubel i Moskva.

Tok notater

– Jeg husker jeg studerte mange Chelsea-straffer på DVD før kampen, sier van der Sar til FourFourTwo, ifølge Manchester Evening News.

– Jeg tror jeg så rundt 40 straffer Frank Lampard hadde skutt i det siste. Jeg tok mange notater og bet meg også merke i at Nicolas Anelka alltid sendte sine straffer til keeperens høyre.

Manchester United feirer CL-gull og «The Double» i Moskva, 2008.

Studerte hverandre

Så fikk United-målvakten nyss i at også Chelsea hadde finstudert nederlenderens straffevaner.

– De så at jeg vanligvis kastet meg til høyre, så jeg tror alle fikk beskjed om å skyte til venstre, noe de også gjorde (utenom Anelka, journ. anm.), sier han.

– Jeg antok Anelka ville skyte til motsatt side, og det gjorde han heldigvis.

Hva husker du best fra oppgjøret?

Powered by Labrador CMS