– Nesten en umulig jobb

Men Edwin van der Sar tror Uniteds vinnerkultur vil hjelpe David Moyes.

Publisert Sist oppdatert

I sin tid i Manchester United vant Edwin van der Sar fire ligatitler og Champions League under ledelse av mektige Sir Alex Ferguson. Totalt var Van der Sar i klubben i seks år.

Van der Sar avslører at han fikk beskjed om Fergusons pensjonsplaner et par uker før nyheten nådde avisene.

– Han er en fantastisk mann og en fantastisk manager for en fantastisk klubb, sier Van der Sar.

Nå har 71 år gamle Ferguson forlatt managersetet på Old Trafford for godt og en ny skotte står klar til å føre Uniteds tradisjoner videre.

– Det er nesten en umulig jobb å overta. Men jeg er sikker på at styret og spillerne står bak ham og det er alt du kan spørre om, sier nederlenderen.

Selv om United svekkes med at to så sentrale figurer som Sir Alex Ferguson og Paul Scholes gir seg samtidig, mener imidlertid Van der Sar at erfaringen som fortsatt finnes i laget vil hjelpe Moyes med å videreføre vinnerkulturen Ferguson støpte i grunnmuren på Old Trafford.

– Det er fint hvis du har spillere som vinner. Det er en del av United-historien. Paul Scholes, Gary Neville, Ryan Giggs, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra og Michael Carrick, ramser Van der Sar opp.

– Det er fantastisk for enhver manager å ha den typen spillere i garderoben.

Den tidligere keeperen, som nå er 42 år gammel, mener at Moyes nettopp av den grunn ikke nødvendigvis trenger å gjøre altfor mange endringer.

– Du forsøker å forbedre laget, skifte ut spillere og få på plass bitene, men du må ikke bygge et nytt lag hele tiden.

Powered by Labrador CMS