En epoke er over

Edwin van der Sar legger hanskene på hylla – 21 år etter at det hele startet.

Publisert Sist oppdatert

Keeperlegenden har tjent Manchester United pompøst og storslått siden han signerte for klubben i 2005. Nå, til manges store fortvilelse, trer han inn i pensjonistenes rekker.

Fotballbanen har vært 40-åringens arbeidsplass siden 1990, og i seks sesonger var han sikkerheten selv mellom stengene på Old Trafford. Men nå er Edwin van der Sar plutselig usikker på hvordan han videre skal tjene til livets opphold. Derfor venter en aldri så liten tur i tenkeboksen.

– Først og fremst ønsker jeg litt pusterom – komme meg bort fra fotballen litt. Jeg er gira på å gjøre litt andre ting, som for eksempel å spille golf, ta familien med på ferie, og tilbringe mer tid med barna, forteller han til UEFA.com, ifølge ManUtd.com, og legger til:

– Jeg vil gjøre litt ordinære ting. Som fotballspiller er du nødt til å hele tiden være fokusert. Vi trener, sover på hotell og må spise skikkelig. Jeg har vært uten mulighet til å gjøre dristige ting som å stå på ski eller kjøre motorsykkel. Kanskje det bare er de små, enkle tingene, fortsetter han.

Hollenderens karriere vil bli oppsummert med gullskrift i historiebøkene. Men på spørsmål om hvordan han håper å bli husket, svarer han særdeles beskjedent.

– Nei, det får jeg nesten overlate til dere. Jeg har alltid gjort mitt beste på banen, og har på den måten forsøkt å være et godt forbilde for barn, forteller den sympatiske og jordnære familiemannen.

«Van der Save», som han ble døpt etter strafferedningen i Moskva, fikk blant annet med seg fire ligamesterskap og èn Champions League-triumf i løpet av tiden på Old Trafford.

Powered by Labrador CMS