– Det er det beste som finnes

Edwin van der Sar om det å ha en avgjørende redning. Nederlenderen savner livet som fotballspiller.

Publisert Sist oppdatert

Få kan skilte med større karrierer enn sisteskansen som la opp sommeren 2011. 950 offisielle kamper for Ajax, Juventus, Fulham, Manchester United og Nederland var det han stod med etter 20 år som keeper på toppnivå.

Troféskapet er heller ikke tomt. I tillegg til blant annet fire Æresdivisjon-mesterskap og like mange Premier League-troféer samt to Champions League-titler har han en rekke rekorder.

Han er tidenes mestspillende for Nederland. Han har verdensrekorden for å holde nullen i ligasammenheng med 1311 minutter uten baklengs. Han er den eldste spilleren til å spille en Champions League-finale og er den eldste Premier League-vinneren noensinne.

Han ville spille så lenge han kunne, men i mai 2011 var det nok. Nesten 41 år gammel takket nederlenderen for seg. Nå savner han fotballen.

– Å spille er det største som finnes. Man ønsker å holde på så lenge som mulig, og når man ser folk som Paul Scholes fortsatt spille tenker man ‘kanskje’. Det er et fantastisk liv. Jeg vil oppfordre alle spillere til å nyte hvert eneste øyeblikk, sier han ifølge Independent.

– Livet er bedre nå, men på en annerledes måte. Jeg har mer tid med familien min, og jeg reiser ikke like mye.

– Men ingenting kan gjenskape den gleden av å gjøre en kjemperedning på bortebane, eller høre dine egne supportere juble for deg, eller atmosfæren når man scorer et mål eller vinner en storkamp.

Redningen United-fans antakeligvis husker best er avbildet ovenfor. I Champions League-finalen i 2008 stoppet han Nicolas Anelkas ellevemetersforsøk og sikret seier i straffesparkkonkurransen på Chelseas bekostning.

Søndag møter United nettopp finalemotstanderen fra fire år tilbake, denne gangen i ligasammenheng. Van der Sar tror det blir et tøft oppgjør for De røde djevlene.

– Vi slet borte mot Chelsea da jeg var i United, og det blir ikke noe enklere denne helga. De har endret formasjon. De er mer energiske nå og har en mer offensiv tankegang i laget. De har absolutt mange offensive spillere på midtbanen, noe som er området United har slitt litt med.

– United har ikke hatt så mange tester enda, kun Tottenham, og dessverre tapte de den. Men dette blir en storkamp.

Powered by Labrador CMS