Isfront mellom keepere

Kuszczak misfornøyd med kollega Van der Sar.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med MUTV lar en uvanlig åpenhjertig Tomasz Kuszczak det skinne klart igjennom at forholdet til førstekeeper Edwin van der Sar i beste fall er anstrengt.

– For å være helt ærlig, og dette kommer nok ikke Edwin til å like noe særlig; men han er ikke den som hjelper meg mest, klager polakken blant annet i intervjuet med Uniteds egen tv-stasjon.

Kuszczak forklarer sin misnøye ved å hevde at keeperkollega Van der Sar er lite villig til å gi råd om hva han bør gjøre for å bli en bedre sisteskanse.

– Han har spilt mange flere kamper enn meg og har mer erfaring, så derfor har jeg ved flere anledninger bedt ham om tips. Da har jeg gjerne sagt til ham: "Du MÅ gi meg noe, for jeg vil gjerne vite hva jeg gjør galt."

– Jeg liker nemlig å studere andre mennesker og lære av rådene jeg får. Men ikke vet jeg, kanskje Edwin ikke liker meg, men det må dere nesten spørre ham om.

Siden Tomasz Kuszczak ankom Old Trafford fra West Bromwich for mer enn tre år siden, har han måttet nøye seg med sporadiske opptredener mellom stengene. Totalt har han fått 34 sjanser fra start og fem fra innbytterbenken, hvorav bare 17+2 i Premier League. Dette er tall han slett ikke er fornøyd med:

– Jeg forsøker alt jeg kan for å få spille så mye som mulig, og håper i fremtiden på flere sjanser i de største kampene.

– Spørsmålet er hvor lenge man skal orke å vente. Jeg jobber hardt hver eneste dag, men det er en langsom prosess, så det er ikke så enkelt. Jeg føler meg i toppform, men får ikke spille. Av og til tar jeg meg i å tenke: "Ok, det er tøft, du må bare vente på sjansen. Men hvor lenge? Jeg har allerede ventet i tre og et halvt år."

– Jeg venter gjerne enda lenger, men på den annen side har jeg store ambisjoner. Jeg ønsker å kjenne på den gode følelsen, følelsen av å være utslitt etter en kamp, og på hjemveien kunne si til meg selv: "Der gjorde du en god jobb," avslutter en utålmodig og frittalende Tomasz Kuszczak.

Kilde: The Times

Hva sier Ferguson nå?

Det store spørsmålet etter Kuszczaks uttalelser om kollega Edwin van der Sar, er hvordan Sir Alex Ferguson vil reagere. Manageren har bestandig lagt vekt på å løse interne konflikter der de bør løses, nemlig internt, ikke ved å spre dem i det offentlige rom slik hans polske sisteskanse nå har valgt å gjøre.

For fire år siden ga daværende klubbkaptein Roy Keane uttrykk for sin mening om enkelte av sine lagkamerater, også det overfor MUTV (i et intervju som aldri ble vist). Det ble noe av det siste han gjorde før han ble bedt om å forlate Old Trafford.

Hva synes du om Kuszczaks uttalelser om Edwin van der Sar, og bør de få konsekvenser for ham?

Logg inn og si din mening!

Powered by Labrador CMS