– Burde gi seg nå

Sir Alex Ferguson støtter Edwin van der Sars avgjørelse om å legge opp mens han fortsatt er på topp.

Publisert Sist oppdatert

Det er tolv år siden Peter Schmeichel forlot Manchester United, og klubben brukte hele seks år på å finne en skikkelig erstatter til den store dansken. Kjøpet av Van der Sar ble mødt med skepsis fra mange, grunnet nederlenderens høye alder. Lite visste de at sisteskansen skulle få karrierens seks beste sesonger hos de røde djevlene.

Men alle ting tar slutt en gang, og den nåværende 40-åringen har bestemt seg for å legge hanskene på hylla. Fansen ønsker at Van der Sar ombestemmer seg og tar fatt på nok en sesong, men nederlenderen virker å ha bestemt seg. Sir Alex’ speidere har saumfartet Europas keepere i lang tid, i håp om at det ikke skal ta like lang tid å erstatte Van der Sar som Schmeichel, og sjefen selv støtter keeperens avgjørelse.

– Hvis jeg skulle gitt Edwin van der Sar et råd akkurat nå, ville jeg sagt ‘legg opp’, sa Ferguson på dagens pressekonferanse.

– Han er på toppen av karrieren sin, men noen ganger, når en spiller kommer i den alderen, tar alderen deg plutselig. Jeg vil ikke se Edwin van der Sar i den situasjonen. Han fortjener å legge opp på topp, og forhåpentligvis gjør han det.

Manuel Neuer og David de Gea har i lang tid vært aet til Old Trafford, og United har blant annet fått avslått et bud på sistnevnte. Neuer ser ut til å være på vei til Bayern, mens Atlético Madrid har tilbudt De Gea ny kontrakt. Den som til slutt viser seg å bli nederlenderens erstatter har uansett enorme sko å fylle.

– Karrieren hans har vært absolutt fantastisk. Det er ikke bare på grunn av det han gjør på fotballbanen. Det handler om hvordan han behandler seg selv som en profesjonell og et menneske.

– Han er helt utrolig. I garderoben i pausen og før kamper.. han er absolutt fantastisk.

– Rådet mitt til han er at tiden er inne. Det er ingen grunn til at han skal risikere å ta enda et år og kanskje spille under standarden hans.

Powered by Labrador CMS