Avslutter som kaptein?

Edwin van der Sar får ifølge Sky Sports æren av å bære kapteinsbindet i morgendagens kamp mot Blackpool – hans siste i Premier League.

Publisert Sist oppdatert

Van der Sar legger opp etter sesongen, og ligaavslutningen mot Blackpool blir siste gang keeperen står mellom stengene på Old Trafford. For å markere dette gir Sir Alex Ferguson han kapteinsbindet, skriver SkySports.com.

– Han har vært senasjonell. Edwins profesjonalitet og vilje har vært upåklagelig. Keepertrening er annerledes enn treningen til utespillere , fordi han må kaste seg frem og tilbake, redde skudd og blokkere hele tiden, sier Ferguson.

United-manageren mener Van der Sar er helt spesiell som fortsatt holder et høyt nivå i en alder av 40 år.

– Det er vanskelig å se for seg hvordan noen skal klare det, men han er spesiell. Han har noe inne i seg. Noen personer må alltid være vinnere, og Edwin er av den typen.

– Han har hatt en fantastisk karriere, og nå gir han seg på topp, sier Sir Alex.

– Blir trist

Van der Sar inrømmer at det kommer til å bli trist å stå sin siste obligatoriske kamp på Old Trafford, men håper å kunne avslutte på en god måte foran hjemmepublikumet.

– Det er ikke noe jeg ser frem til. Det er et trist øyeblikk, og man gleder seg ikke til dem. Jeg vil bare gjøre det beste ut av det, sier Van der Sar til MUTV.

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye på det. Da jeg hadde tatt avgjørelsen, fortsatte jeg å fokusere på kampene og trening. Det er først de to siste ukene det har begynt å synke inn at tiden snart er ute.

– Forhåpentligvis vil minnene jeg får denne helgen være med meg resten av livet, avslutter den nederlandske veteranen foran sin siste Premier League-opptreden.

Powered by Labrador CMS