– Stolt av å bli omtalt som en halvdel av duoen

Nemanja Vidic har ingen problemer med at han alltid nevnes sammen med Rio Ferdinand.

Publisert Sist oppdatert

Den serbiske stopperkjempen forteller om å være del av en av tidenes beste stopperduoer, sammen med Rio Ferdinand.

– Definitivt den beste forsvarsspilleren jeg har spilt med

Vidic forteller at han har blitt spurt om det er plagsomt å nærmest alltid bli nevnt samtidig som stoppermakker Ferdinand, istedenfor å omtales som et eget individ.

Det er det ikke, ifølge serberen.

– Jeg er stolt av å bli omtalt som en halvdel av vårt samarbeid. Jeg spilte med mange gode spillere, og han er definitivt den beste forsvarsspilleren jeg har spilt med, skriver Vidic på Uniteds egne nettside.

Den tidligere United-kapteinen forteller at han tidlig fikk øynene opp for mannen som senere skulle bli hans forsvarspartner. Allerede da Ferdinand var i Leeds, likte Vidic det han så fra engelskmannen.

– Han var ung, men man kunne allerede se at han var en av forsvarsspillerne som kom til å oppnå suksess. Rio var lederen av en ny generasjon som viste at forsvarsspillere fortsatt var en viktig del av å vinne trofeer.

STORT POTENSIALE: Nemanja Vidic forteller at han allerede så konturene av en klassemidtstopper da Rio Ferdinand var i Leeds.
STORT POTENSIALE: Nemanja Vidic forteller at han allerede så konturene av en klassemidtstopper da Rio Ferdinand var i Leeds.

Ferdinand kom til United i 2002, og var allerede godt etablert på Old Trafford da Vidic ble hentet til klubben i 2006. Forsvarsbautaen tror ikke sir Alex Ferguson hentet ham til klubben fordi han så for seg at Vidic og Ferdinand kom til å klaffe.

– Jeg tror ikke sjefen tenkte på meg og Rio som en god kombinasjon da jeg kom, han ville bare ha fire midtstoppere han kunne rotere.

– En fyr jeg kunne stole på

Vidic forteller at de to fungerte sammen også utenfor banen.

– Jeg fant også fort ut at han var en fin fyr. Han hjalp meg da jeg kom, og viste meg rundt. Spesielt de første månedene hjalp han meg med å finne meg til rette, sier midtstopperkjempen og fortsetter:

– Jeg tror det var da vårt gode samarbeid begynte, fordi jeg så en fyr jeg kunne stole på.

PARTNERS IN CRIME: Vidic og Ferdinand var strålende sammen på banen. Også utenfor banen var stemningen god, ifølge serberen selv.
PARTNERS IN CRIME: Vidic og Ferdinand var strålende sammen på banen. Også utenfor banen var stemningen god, ifølge serberen selv.

Etter hvert som de to etablerte seg som en bunnsolid duo, begynte folk å se en forskjell i spillestilen til de to. Heller ikke dette har Vidic noe imot.

– Over tid begynte folk å si at vi hadde spesielle roller, at jeg var han tøffe, mens Rio var silkespilleren, og det gjorde meg ingenting. For meg var det viktigste at vi vant og spilte bra.

Serberen benytter også muligheten til å rose Ferdinand for sin allsidighet.

– Det kan jeg kan si om Rio, er at han kunne tilpasse seg til det som trengtes. Han vil kanskje si at å heade unna baller og være i hodedueller ikke var hans forse, men han kunne gjøre det som var nødvendig.

Så gode at det plaget Ferguson

Vidic påpeker også at bak ethvert suksessfullt midtstopperpar, er det en god burvokter.

– Mye har blitt sagt om samarbeidet mellom meg og Rio, men jeg må også nevne rollen Edwin (van der Sar) spilte.

Tilliten mellom lagets tre bakerste spillere er viktig, skal vi tro mannen med 36 landskamper for Serbia.

TRIUMFTRIO: Edwin van der Sar var viktig for at Vidic og Ferdinand kunne prestere på høyt nivå.
TRIUMFTRIO: Edwin van der Sar var viktig for at Vidic og Ferdinand kunne prestere på høyt nivå.

– Det som er viktig for oss forsvarsspillere er å stole på keeperen, og vi stolte på Ed, skriver Vidic, og fortsetter:

De erfarne spillerne gir deg den roen du trenger i avgjørende situasjoner, og det var Ed flink på.

Sammen med Van der Sar, hadde Vidic en særdeles sterk periode i United.

I 2008/09-sesongen var de så sterke at de holdt nullen hele 14 ligakamper på rad, så lenge at det begynte å bli snakk om rekorder.

Rekordsnakket ville ikke sir Alex Ferguson ha noe av, skal vi tro midtstopperen.

– Da vi hadde en kamp mot Blackburn, sa han: «gutter, på benken» til meg og Ed. Jeg husker fortsatt at jeg satt der da Blackburn scoret, og den rekken endte den dagen.

Powered by Labrador CMS