Med beina på jorden

Edwin van der Sar og hans hollandske lagkamerater har fått en fantastisk start på EM-sluttspillet, men United-veteranen vet at det er langt igjen til en eventuell turneringsseier.

Publisert Sist oppdatert

Man kan trygt si at hollenderne hart tatt EM med storm denne uken. 3-0 over VM-vinner Italia, etterfulgt av 4-1 over VM-finalist Frankrike, har ført de oransje helt til topps på EMs favorittbarometer. Mange tror nå at tulipanlandet vil klare å gjenta bedriften fra 1988, den gang Sovjetunionen ble beseiret med 2-0 i finalen. Det skjedde blant annet takket være en herre ved navn Marco van Basten, superspissen som passende nok punkterte oppgjøret med en supervolley.

I dag, 20 år senere, er Van Basten fortsatt en sentral brikke i det nederlandske landslaget; riktignok ikke som spiller, men som landslagssjef. Han kan fort vise seg å bli den første som vinner fotball-EM både som spiller og som trener. Men, som den tidligere Ajax- og Milan-spissens forlengede arm ute på banen, kaptein Edwin van der Sar, så betimelig sier det: "Det er fortsatt langt frem."

– Bare i kvartfinalen

Van der Sar har voktet det hollandske buret 127 ganger, og har derfor vært med lenge nok til å vite at tiden ennå ikke er inne til å feire noe som helst. Istedet råder han sine lagkamerater til å holde fokus på kommende oppgaver og ikke la seg distrahere av et par strålende gode forestillinger.

"Vi er bare i kvartfinalen," minner han om.

"Jeg har vært med på dette gamet for lenge til å la meg rive med av slikt. Vel synes jeg det er flott at vi har nådd så langt, men det blir ikke akkurat troféer av en kvartfinale.

"Likevel, vi har fått en god start. Ingen hadde vel forventet at vi skulle åpne med seier over verdensmesterne, for deretter å følge opp med nok en seier over Frankrike. Så joda, vi nyter suksessen, men vi må også fokusere på neste oppgave (mot Romania på tirsdag). Deretter gjenstår det kanskje tre kamper til," sier en nøktern Edwin van der Sar.

Kilder: Sky Sports/UEFA.com

Powered by Labrador CMS