– Fokus på United

Edwin van der Sar er blitt utelatt fra Nederlands tropp til onsdagens vennskapskamp mot Østerrike. Landslagssjef Marco van Basten mener han heller bør konsentrere seg om Manchester United!

Publisert Sist oppdatert

Van Basten er naturlig nok redd for langtidsskade på sin lyskeplagede veterankeeper, og ber ham derfor om å konsentrere seg om å bli helt restituert før han igjen begynner å tenke på landslagsfotball. EM-sluttspillet til sommeren er selvsagt det store målet for den hollandske spisslegenden, som nødig vil risikere å måtte dra til turneringen uten den erfarne United-keeperen.

Van der Sar har som kjent stått over de to siste kampene, mot Derby og Bolton, og står i fare for også å miste søndagens storoppgjør mot Liverpool. Det er en situasjon som bekymrer Van Basten, bare to og en halv måned før det braker løs med åpningskamp mot Italia i Bern.

"Jeg hadde en liten prat med Edwin," sier den tidligere Ajax- og Milan-stjernen, som i 1988 selv opplevde å vinne EM-sluttspillet som spiller.

"Jeg fikk da beskjed om at han ennå ikke er helt klar av skaden; selv om han (VdS) mente at han har en sjanse til å rekke søndagens kamp mot Liverpool."

"Det er i vår (Nederlands) interesse at han er frisk når vi starter forberedelsene til EM-sluttspillet, og siden Manchester United står foran så mange viktige kamper, ba jeg ham derfor om fokusere på spill for dem," sier en forståelsesfull hollandsk landslagssjef.

Kilde: The Guardian

Powered by Labrador CMS