Edwin van der Sar of Manchester United (R) speaks to Bayern Munich's coach Louis van Gaal ahead of the pre-season Audi Cup match between Manchester United and Boca Juniors at the Allianz Arena on July 29 2009 in Munich, Germany.

– Den beste treneren jeg har hatt

Edwin van der Sar minner United-fansen om at Louis van Gaal har snudd motgang til suksess før.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere United-keeperen opplevde å vinne både Premier League og ikke minst Champions League under Sir Alex Ferguson.

Men det var under Louis van Gaal at Edwin van der Sar slo gjennom tidlig på 1990-tallet og keeperkjempen, med de enorme hendene, mener landmannen Van Gaal er den beste manageren han har hatt.

Vi lærte alt av ham

– For meg er han den beste treneren jeg har hatt. Måten han gjennomfører tekniske øvelser på og hvordan han trente oss som unge spillere… Vi lærte vi å bli fotballspillere under han og vi lyttet til ham, sa Van der Sar på en tilstelning for studentene ved Oxford unitersitetet.

Van der Sar mener situasjonen i United nå minner om den Ajax opplevde i 1992. 

– I Van Gaals første sesong som Ajax-trener (1991/92 red anm.) spilte vi ikke veldig bra. Men den sesongen vant vi UEFA-cupen selv om vi bare ble nummer fire i ligaen. United er trolig for langt unna 1. plassen i Premier League, men de har fremdeles muligheten til å vinne to troféer, sa Van der Sar.

– Artig med unggutta

Van der Sar var reserve for Stanley Menzo i UEFA-cupfinalene i 1992, men voktet Ajax-målet da en ny generasjon med Ajax-spillere vant Champions League i 1995. Den tidligere United-keeperen mener det er svært gledelig at mange unge spillere har fått sjansen denne sesongen. Hele 11 akademispillere har debutert for United i 2015/16 og flere av dem har gjort seg bemerket.

– Det er gledelig å se. Det er noe som er viktig for filosofien til både United og Ajax , sier han. 

Powered by Labrador CMS