Har utpekt sin egen erstatter

Edwin van der Sar har angivelig kommet med sin anbefaling til Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

40-åringen er et svært godt bevis på at alder bare er et tall, men uansett har keeperlegenden bestemt seg for å sette en endelig strek ved sesongslutt. Nå skal nemlig familien prioriteres.

Avgjørelsen om å gi seg ved endt sesong har vært kjent for offentligheten i lang tid, og Manchester Uniteds jakt på en fullverdig erstatter er således iverksatt for lengst. Ja, så tidlig som i januar kunne faktisk René Meulensteen melde at klubbens førstevalg er Ajax’ burvokter Maarten Stekelenburg. I forrige uke meldte også den belgiske avisen Het Laatste Nieuws at avtalen allerede er ferdigsnekret. Nå er det riktignok slik at ingenting er bekreftet fra offisielt hold, men Edwin van der Sar synes ideen om å bli erstattet av sin tolv år yngre landsmann høres ut som en utmerket en.

Han og Stekelenburg tilbragte blant annet to sesonger sammen i Ajax-systemet før turen gikk videre for førstnevnte, og de to har vært kolleger på landslaget i en årrekke. Og da Sir Alex Ferguson skal ha forhørt seg med keeperveteranen om Stekelenburg ville vært et godt valg, skal Van der Sar ha gitt tommelen opp og svart et klart, rungende «ja».

Ifølge The Mirror takket burvokteren også nylig nei til et forlenget kontraktstilbud fra Ajax. Den høyreiste målvaktens agent bekrefter at klubb og spiller kan komme til å skille lag i nærmeste fremtid.

– Ja, det er helt tydelig at Maarten nå fokuserer på det å komme seg til en større liga og til en større klubb. Han er klar for å ta et steg opp. Uansett skal vi i ett møte til med klubben for å høre hva de har å tilby. Han har alltid vært lykkelig i Ajax, og klubben betyr mye for ham. Men det er tydelig at større klubber er interesserte, sier agenten Rob Jansen til den ovennevnte avisen.

28 år gamle Stekelenburg måler til 198 centimeter på strømpelesten, snakker flytende engelsk, og er førstevalg mellom stengene både for Ajax og for det nederlanske landslaget. Den flyvende hollenderens nåværende avtalen med Amsterdam-klubben utløper i 2012.

Powered by Labrador CMS