– Splittet lojalitet

Ex-Red Edwin van der Sar innrømmer at det blir en spesiell følelse når de to klubbene som har betydd mest for ham står overfor hverandre i Amsterdam.

Publisert Sist oppdatert
41-åringen innledet sin profesjonelle karriere i nettopp Ajax, og det var med dem han vant sine første mesterskap, både i hjemlig liga og i Europa.
I 1991/92 løftet han UEFA-cuptroféet med klubben, før han tre år senere fulgte opp med å vinnermedalje i Champions League. Samme år – 1995 – ble VdS også kåret til Europas beste målvakt.
I løpet av sine ni år i klubben, vant Van der Sar også Supercupen og Den interkontinentale cupen, før turen gikk videre til Serie A-spill for Juventus og, to år senere, til Premier League og Fulham.

Men det er Ajax og Manchester United som banker i Van der Sars hjerte. Derfor vil han naturligvis være til stede under kveldens kamp på Amsterdam Arena. Det var han også da United unnagjorde onsdagstreningen, og den gamle storkeeperen benyttet samtidig anledningen til å slå av en prat både med Sir Alex, tidligere lagkamerater og – MUTV.

– Det har vært godt å treffe Sjefen og spillerne. Det er bestandig kjekt å treffe kjente ansikter, sa han til Uniteds tv-kanal.

– Jeg tilbrakte tross alt seks år i Manchester, og slikt glemmer man ikke så lett.

Likevel unner Van der Sar sin tidligere lagkamerat, Frank de Boer, en seier i kveldens kamp.

– Jeg kjenner ham godt; vi har vært venner i 20 år. Derfor håper jeg at han får det resultatet han er ute etter. Men når det er sagt, må jeg legge til at hele Van der Sar-familien må regnes som skikkelige United-fans.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS