Derfor kan Cavani bli et helt nytt våpen

Publisert Sist oppdatert

Av: Øyvind Eide
Du kan følge Eide på Twitter her.

Det måtte bli revansj. Noe annet var helt utenkelig. Men lærte vi noe i denne kampen, som United kan få bruk for senere? Absolutt! Selv om motstanden er svakere enn mange lag i Premier League, så kan man lære noe av alle kamper.

Jeg har tatt for meg Cavani, og hva han kan tilføre United. Det er spesielt tre ting jeg tenker på der han kan bidra:

  1. Oppspillspunkt
  2. Forsvar
  3. Innlegg

1. Cavani som oppspillspunkt


Slike flikker, som Fernandes utfører her, kan nesten gjøres blindt, fordi Cavani legger seg øverst i banen på ene stopperen.



Ny situasjon med litt av det samme:

Ofte må stikkere til spillere i mellomrom slås med større forsiktighet, siden medspiller må kunne kontrollere den. Men en pasning til øverste feilvendte, slik som her, kan slås mye hardere, og derfor ha større sjans til å passere midtbanen.




Ny situasjon med litt av det samme, før 4-1:



Dette er i forkant av scoringen til James, som altså startet med et oppspill på Cavani.

2. Cavani i forsvar

BILDET OVER VISER: De av dere som husker Uruguay i VM for noen år siden, husker ett lag som presset som ville hunder, og alltid var enn trussel for motstander. Cavani, sammen med Suarez og Forlan, var en stor bidragsyter til det. Litt av grunnen så vi i denne kampen. Her ser vi Cavani som ligger på øverste spiller. Legg merke til spilleren utenfor 16 meteren som strekker armene ut og ber om ballen.



Dette er en vesentlig del i gjenvinningsspillet til United.





Enda et eksempel på Cavani i forsvar:



Det er ikke alltid det er riktig å gå så dypt som dette i forsvar. Noen ganger bør han ligge oppe, som et kontringspunkt, om United skulle vinne ballen tilbake. Men det illustrerer en ekstremt god holdning, og vilje til å løpe viktige metere for laget.

3. Cavani på innlegg

BILDET OVER VISER: I 1. omgang ble det en del innlegg fra Telles. Legg merke til innløpet til Cavani. I en del tilfeller i så savner vi gode innløp ved innlegg. Cavani legger seg, som tidligere nevnt, på bakerste stopper i oppspillsfasen. Dette er en god utgangsposisjon til angripe målet ved innlegg. Og svært ofte, søker han å komme på første stolpe, slik som her.



Ny situasjon med Cavani på innlegg, før 2-0:



Ny situasjon med Cavani på innlegg:


Konklusjon:

Det er noen ting vi vet at vi kommer til å få med Cavani. Det er ikke alltid at han kommer til å score mål, men han vil alltid være et oppspillspunkt, han vil alltid jobbe veldig hardt i forsvar, og han vil alltid være på plass ved innlegg. Dette gir en trener en trygghet i valg av lag.

Han begynner å trekke på årene, og har vært en del skadet de siste par år. Så hva han har i banken og kan gi over mange kamper er vanskelig å si. Men det som er helt klart er at United har et veldig bra alternativ som alltid kommer til å levere sitt beste.

Powered by Labrador CMS