– Veldig trygg på at Mason vil levere. Han har trent med Cavani i en halv sesong nå

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær møtte pressen tirsdag ettermiddag, der det ble en cirka ti minutter lang åpen seanse i den første delen av pressekonferansen før onsdagens kamp mot Sheffield United.

Der bekreftet nordmannen at Marcus Rashford er tilgjengelig igjen.

LES SAKEN: – Rashford er tilgjengelig, ja

Etter hvert handlet det så mye om Edinson Cavani og Mason Greenwood.

– Veldig trygg på at Mason vil bidra

Cavani har nå startet som spiss i tre av de fire siste United-kampene, mens Greenwood endelig var tilbake på scoringslista igjen mot Liverpool i helga.

– Vi tror at Mason kommer til å bli viktig ut sesongen, men det skjer ikke av seg selv bare fordi han scoret og hadde en bra kamp mot Liverpool.

– Han scoret også mot West Ham tidligere i sesongen, men jeg føler at han er blitt mer moden, har tatt steg og så har han trent sammen med Edinson Cavani i en halv sesong. Det handler om å plukke opp gode vaner av ham, av Bruno, og det ville vært synd om man ikke lærte av dem.

– Jeg er veldig trygg på at Greenwood vil gi oss scoringer og målgivende videre i sesongen.

– Hvor lang tid har vi?

Solskjær klarte nesten ikke å stoppe med rosen da han ble spurt mer detaljert om hva Cavani bidrar med.

– Hvor lang tid har vi? Hva han gir oss? Når en spiller i hans alder løper nesten 12 kilometer i hver kamp, jager mot midtstopperne, jager mot keeperne og også er den som takler motstandernes sentrale midtbanespiller. Ja, han gjorde en feil sist (pasning som førte til baklengs), men han var nesten den som var nærmest å rydde opp i det i egen 16-meter også etterpå.

ET BILDE VI LIKER Å SE: Edinson Cavani som feirer scoring.

– Så er han en trussel i boksen, han kommer på trening hver dag med en ydmykhet til det å levere og prestere. Jeg kunne fortsatt. Det handler om holdninger og rutine, og han har lært oss rundt en lekse i det hver eneste dag, sa Solskjær.

Ingen kontrakt-samtaler

United-manageren gjentok at han ikke har hatt noen samtaler om kontraktsforlengelse, men understreket igjen at han var glad for gode samtaler med ledelsen og at de har stått fjellstøtt ved hans side når United har hatt trøbbel.

Det ble selvsagt aktuelt etter sparkingen av Frank Lampard.

LES OGSÅ: Overrasket over Lampard-nyheten

Han lot seg heller ikke lure utpå da TV 2 forsøkte seg med et tabloid spørsmål for å få en tittel – om United nå er storebror for Liverpool igjen.

DETTE ER BARE STARTEN: Ole Gunnar Solskjær om Uniteds posisjon på toppen av tabellen.

– Vi tar ikke av. Vi vet at vi må levere videre. Det de to lagene som har ligget på toppen av tabellen de siste to årene har levert har vært helt utrolig. Det de har gjort har egentlig vært nok til å vinne ligaen med 15-20 poeng i en normalsesong. Vi er imidlertid i gang med starten av noe, men vil bli bedre. Det handler om å fortsette å jobbe hardt.

Solskjær gjentok at Amad Diallo trener godt og at det nok ikke tar lang tid før han er involvert, men nevnte ingenting om det kunne være aktuelt allerede onsdag.

Han bekreftet samtidig det vi ser fra ryktespaltene om at veldig mange klubber ønsker United-spillere nå, at Facundo Pellistri fort forsvinner ut, men at vi fikk se hva som skjedde med de andre spillerne i løpet av de siste dagene av overgangsvinduet.

– Ja, vi skal ta hensyn til spillernes ønsker, men det viktige, for meg, er at vi også ivaretar klubbens hensyn, sier Solskjær – vel vitende om at han mener at det er en fordel med en bred stall med dobbel dekning i det som er en veldig tøff sesong.

Den andre delen av pressekonferansen blir først tilgjengelig 23.30 skandinavisk tid tirsdag kveld.

LES OGSÅ: Martial tilbake som spiss mot Sheffield United?

Powered by Labrador CMS