Ryktesaker, uke 1

Ifølge Sunday Mirror planlegger Manchester City et megabud på Wayne Rooney

Publisert Sist oppdatert

United.no samler alle rykter i en sak. Så kan dere som elsker rykter raskt finne dem, mens dere andre kan velge å lese noe annet i stedet.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 8. januar:

Påståtte og mye omtalte rapporter om et «kjølig forhold» mellom Sir Alex og Wayne Rooney, skal ha nådd Eastlands og Etihad Stadium. Dette skal i sin tur ha medført hektisk aktivitet hos de lyseblå, som ifølge Sunday Mirror nå planlegger å legge frem et bud på £60 millioner i et forsøk på å friste Ferguson til å kvitte seg med «et brysomt problem». Til tross for at både klubb og spiller offentlig har gått ut og avsannet alle rykter om dårlig klima mellom United-manageren og hans største stjerne, hevder avisen at det motsatte, at forholdet er blitt så dårlig at det ikke lenger er mulig å reparere det.

United.no presiserer at meldingen i Sunday Mirror må tas med en stor klype salt. Husk, eet er januar, overgangsvinduet er åpent, og United står foran et 3. rundeoppgjør mot City på Old Trafford.

Fredag 6. januar:

Oi, oi, oi. Hva synes vi om dette? Daily Mail hevder å vite at United og Sir Alex nå vurderer et fremstøt for å hente Chelseas Frank Lampard. Avisa skriver også at Lampard visstnok ikke skal være imot et bytte til United. 33 år gamle Lampard har forøvrig en lønn på 140.000 pund i uka i Chelsea, men selvsagt, det kan United matche – hvis styret godtar dette og United virkelig forsøker seg. Overgangssummen vil ikke være betydelig siden han bare har halvannet år igjen av kontrakten, har vært i Chelsea lenge og ikke har det aller beste forholdet til Chelseas manager, skriver Daily Mail.

Samtidig skriver goal.com at Paul Pogba har fått tilbud fra både Inter og AC Milan. Franskmannens kontrakt med United går ut til sommeren, og United står altså i fare for å miste midtbanetalentet. Det er visstnok noe uenighet om hvilken kontakt Pogba sitter på, men ifølge nettsiden mener Pogbas rådgivere at han kan flytte på seg. Tilbudene fra Milano-klubbene skal være lukrative.

Dessuten skal Joshua King være ønsket i Hull. Manager Nick Barmby mener nordmannen vil passe perfekt i Hull. – Han er på lista vår. Så får vi se om vi får til noe, sier Barmby til This is Hull and East Riding. Det ryktes også at Royal Antwerp forsøker å signere ungguttene John Cofie og Michael Keane på lån.

Torsdag 5. januar:

Ifølge Mame Biram Diouf selv skal flere klubber ha meldt seg interesserte i å hente ham på lån. Til SkySports.com sier Diouf at Wigan er en av disse: – Nøkkelen kan ligge i Wigan. Jeg gjorde det ok i Blackburn, men trenger å gjøre det bra også i neste utlån. I tillegg til Wigan er også andre klubber interessert, sier han, uten å nevne navn. Ifølge kilder i fransk presse, skal Marseille være en av klubbene som vurderer senegaleseren.Borussia Dortmund er ikke interessert i å høre på bud på klubbens midtbanestjerne, Mario Götze. 19-åringen er et av de mest lovende talentene i tysk fotball og har blitt aet både til United og Premier League-kollega Arsenal. Men nå er Bundesligaklubbens sportsdirektør, Michael Zorc, lei av spekulasjoner rundt Götzes fremtid. Til Bild understreker an derfor følgende: – Göetze har en kontrakt som løper til 2014. Vi har ingen grunn til å selge ham.

Onsdag 4. januar:

Det har gått noen uker siden United røk ut av Champions League, men nå skriver avisa Metro at Basels Granit Xhaka fortsatt er en av spillerne United vurderer. Ifølge Metro har Sir Alex fortsatt ikke helt avgjort om United kommer til å gjøre noe eller ikke i januar, men at hvis noe skjer – så er det på midtbanen. Wesley Sneijder kan bli vanskelig (les: for dyr) å få til, og da kan Basels Xhaka altså være et alternativ. Xhaka vil koste om lag sju millioner pund, men følges også av blant annet Lazio og Hamburg.

Nettsiden Crunshsports skriver også at United er en av klubbene som er på alerten etter at Gary Cahills overgang til Chelsea plutselig ser ut til å gå i vasken. Bolton-spilleren krever for mye lønn, fast plass på laget og er usikker på om han vil flytte til London. Vel, spørsmålet er vel hvor mye United ville gitt i lønn, og om det er noen som helst sjanse for at han ble fast på laget i United – vel å merke når backrekka ikke er ute med skader.

Når det gjelder Rasmus Elm, som nå spilles for AZ Alkmaar så skriver Fans FC at han kan glippe. Spillerens agent, Patrick Mörk, sier nemlig følgende ifølge Voetbal Primeur.

– Valencia er en god og attraktiv klubb for Rasmus

Elm skal visstnok også helst ønske seg til Spania.

Noen gang hørt om Dulwich Hamlets? Vel, United er i alle fall en av klubbene som er ute etter deres 17-åring, Michael Chambers. Nettsiden Givemefootball skriver imidlertid nå at også Crystal Palace er ute etter forsvarsspilleren. Så får vi se hva som skjer…

Tirsdag 3. januar

Ravel Morrisons kontrakt går ut til sommeren, og sånn sett kan United miste ham da. Nå mener Sky Sports å vite at Barcelonas og Paris St. Germain er blant klubbene som vurderer Morrison, og at de to pengesterke klubbene kun er to av mange som er interessert i Uniteds 18-åring. Morrison vil være tilgjengelig for bare 300.000 pund i utdanningskompensasjon.

Ellers skriver nettsiden goal.com at La Gazzetta dello Sport har rapportert at Inters sportdirektør, Marco Branca, skal reise til England for å diskutere en mulig overgang for Wesley Sneijder. Inter skal ha satt en pris på 25 millioner pund på nederlenderen, men trenger visstnok penger og vil ta en prat med United. Det er imidlertid kjent at Sir Alex ikke er spesielt glad i å handle i januar, og dessuten kan Sneijders lønn bli et problem. Han har forøvrig kontrakt med Inter ut 2015.

Med tanke på at det er nettsiden Caughtoffside som hele tiden kommer med nye United-rykter for tiden, så ser det vel ikke særlig bra ut med tanke på eventuelle kjøp i januar. Tirsdag hevder den spekulative nettsiden at United vurderer CSKA Moskvas Alan Dzagoev, Russland svar på – jo, selvfølgelig, du gjettet det, Russlands svar på Lionel Messi. 21-åringen koster visstnok 18 millioner pund, og det er noe Sir Alex vil bla opp, skriver nettsiden. Som vanlig henviser de til «rapporter sier at» – som vel like gjerne kan bety at de har diktet dem opp selv. Men selvfølgelig, man vet aldri, og derfor kommer det med i ryktespalten…

Ifølge Manchester Evening News kan Everton være neste stopp for Darron Gibson. Iren er langt bak i køen til en plass på Uniteds midtbane, og var også nære ved å gjennomføre en overgang til Sunderland i sommer. Nå skal David Moyes være klar til å åpne sjekkheftet, men om Sir Alex Ferguson er villig til å selge avhenger av om skadesituasjonen på midtbanen bedrer seg.

Mandag 2. januar

Jeg vurderer fortsatt ikke Caughtoffside som så veldig troverdig kilde, men de skriver i alle fall nå at United også er blant klubbene som ser på Lilles Eden Hazard. 20-åringen var sentral da Lille gikk til topps i Frankrike i fjor, og har scoret sju mål og servert fem målgivende pasninger denne sesongen. Prisen? Tja, den skal ligge på 25 millioner pund pluss at Lille kan velge en spiller i retur – Gibson, Owen eller Diouf. Arsenal og Real Madrid har tidligere også blitt koblet til Hazard.

Hazard har, tross sin unge alder, allerede spilt 25 A-landskamper for Belgia.

Ryktene rundt Benficas Nicolas Gaitan har gått lenge. Ingenting tyder på at han er nærmere å signere for United nå enn tidligere, men til Clarin har han nå fortalt at han er stolt av interessen de regjerende ligamesterne har vist.

– Helt siden pre-season har det gått rykter, og da vi møtte United snakket Sir Alex Ferguson om meg både før og etter kampen. Jeg forventet ikke å få skryt av en manager av hans kaliber, så jeg er stolt av interessen de viser, sier Gaitan.

Powered by Labrador CMS