Solskjær fikk støtteerklæring fra Woodward

United la frem regnskapstallene for første kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United la torsdag frem regnskapstallene for første kvartal (de tre månedene som ble avsluttet 30. september), og det var ingen enorme overraskelser i tallene som ble lagt frem.

Ja, den største overraskelsen var egentlig nettopp det faktum at tallene kom allerede torsdag kveld, siden det opprinnelig var varslet at det skulle komme fredag. Dette skjedde på grunn av en feil, meldte BBCs Simon Stone.

Akkurat det er naturligvis ikke så viktig – hva tallene viser og hva Woodward hadde å si er mye viktigere.

For å ta det rent sportslige først: Som en del av pressemeldingen fra klubben kom Ed Woodward også med støtte til Ole Gunnar Solskjær.

Han hadde følgende å si om det sportslige:

– Mens det fortsatt er hardt arbeid foran oss for å oppnå større stabilitet, så forplikter vi oss fortsatt helt til den positive stien vi er på under Ole mens laget er under utvikling.

Dette han å si om pandemien, som selvsagt i stor grad påvirker regnskapstallene:

– Mens Covid-19-pandemien fortsetter å forårsake betydelige forstyrrelser, så er vi optimistiske om at gjenoppretting/normaliseringsfasen gradvis nærmer seg. Klubbens resiliens og sterke kommersielle virksomhet gir et solid fundament, og bidrar til gode langsiktige utsikter både på og utenfor banen.

Woodward uttalte ellers at klubben savner fansen, og at en jobber hardt sammen med de relevante myndighetene om å sørge for at fansen kan returnere på trygt vis så snart som mulig.

SOLID FUNDAMENT: Klubbens omsetning går kanskje ned, men Ed Woodward mener at klubbens fundament uansett er solid, og at det gjør at ting ser bra ut om en ser fremover også.
SOLID FUNDAMENT: Klubbens omsetning går kanskje ned, men Ed Woodward mener at klubbens fundament uansett er solid, og at det gjør at ting ser bra ut om en ser fremover også.

Diverse vesentlig info fra kvartalsresultatene ellers:

  • Omsetningen er på £109 millioner (-19,5%), og går ned sammenlignet med fjoråret. Kommersielle inntekter har gått ned cirka 20 millioner, og en del av forklaringen der er at flere sponsorer har fått utsatt frist for betaling. Sponsorinntektene er også ekstra redusert siden United ikke kunne reise på sommerturné.
  • Ellers har kampdagsinntektene selvsagt også gått ned, selv om United fortsatt har såkalte kampdagsinntekter på 1,7 millioner pund til tross for kamper bak lukkede dører. Inntektene kommer fra medlemssalg og leieinntekter fra eiendommer klubben eier rundt Old Trafford.
  • TV-inntektene går betydelig opp, de er på £47,6 millioner (+44,7%). Dette skyldes hovedsaklig etterbetaling fra UEFA og Premier League siden sesongen fortsatte etter sluttdatoen for årsregnskapet, altså 30. juni.
  • United øker sin kredittordning fra £150 millioner til £200 millioner. Det tærer på kontantbeholdningen som nå er nede i £58,9 mill. Derfor er nettogjelden nå på £440,6 mill, mens bruttogjelden er uendret slik den har vært i flere år. 
  • Lønnskostnadene til United utgjør nå 66 % av omsetningen, noe som er høyere enn normalt, men det er naturlig nok fordi omsetningen har blitt redusert så mye fra normalnivået, og ikke at lønnsutgiftene har sust til værs.

 

Powered by Labrador CMS