– Må slåss om troféer neste sesong

Ed Woodward er fornøyd med årets sesong, men kommer likevel med en klar melding til Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

– Neste sesong forventer vi å kjempe om troféer i samtlige turneringer vi deltar i, skriver Woodward i en pressemelding i forbindelse med offentliggjøringen av regnskapet for tredje kvartal.

–  Vi er fornøyde fremskrittene laget har tatt under Louis van Gaal og vi ligger an til å spille Champions League neste sesong. Vi kommer til sørge for at stallen vår blir god nok til å kjempe om trofeer på alle fronter neste sesong, sier Woodward i en telefonkonferanse med investorene torsdag ettermiddag.

United har allerede hentet én forsterkning men det er bare begynnelsen skal vi tro Woodward

– Memphis Depay en av de mest spennende spillerne i Europa. Vi forventer å være aktive i overgangsmarkedet, og har allerede startet arbeidet. Men det er vanskelig å anslå hvor mye vi vil bruke på nye spillere, sier Woodward

Sterkt resultat

Regnskapstallene viser at Manchester United appellerer til sponsormarkedet, men samtidig øker gjelden på grunn av en sterk dollar.

Regnskapstallene forteller også mye av den samme historien som vi så i tallene fra andre kvartal.

Uniteds kommersielle inntekter fortsetter å stige sammenlignet med tilsvarende periode sist sesong, først og fremst takket være den nye draktavtalen med Chevrolet og tre nye sponsoravtaler som ble signert i tredje kvartal.

Det gjør at Uniteds kommersielle inntekter i tredje kvartal er på  47,8 millioner pund, som igjen tilsvarer en økning på 11,7 prosent.

Uteblivelsen fra Champions League gjør imidlertid at United fremdeles taper store tv-inntekter.

I tredje kvartal sist sesong hadde United tv-inntekter på 35,6 millioner pund, mens de samme inntektene dette kvartalet er på 21,7, en nedgang på nesten 40 prosent.

Gjelden opp 12 prosent

Kvartalsrapporten viser at United generelt sett har god kostnadskontroll, men den sterke dollaren gjør at Uniteds gjeld stiger til 395,4 millioner pund, en økning på 12,4 prosent fra tilsvarende periode i fjor.

Manchester Uniteds sterke grep om sponsormarkedet bekreftes også ved at årets ni første regnskapsmåneder viser at de kommersielle inntektene er mer enn dobbelt så store som inntektene fra kampdag.

Manchester Uniteds administrerende direktør Ed Woodward er fornøyd med tallene og viser særlig til Uniteds økning i kommersielle inntekter i en sesong der klubben ikke spiller Champions League-fotball.

– Våre kommersielle inntekter har økt ytterligere og vi har oppjustert det forventede driftsresultatet før avskrivninger fra 90-95 millioner pund til 103-110 millioner pund, sier Woodward.

– Kan kjøpe stort i sommer

Manchester Uniteds kontantbeholdning er uvanlig lav, bare 11,2 millioner pund. Det er en nedgang på 67,3 prosent fra forrige års 34,3 millioner pund. Det er likevel liten grunn til panikk. Den relativt lave kontantbeholdningen er et resultat av inntektssvikt fra manglende Champions League-deltakelse og avbetalinger for spillere som kom sist sommer. Tallet er også tradisjonelt sett ekstra lavt i tredje kvartal fordi inntektene fra neste sesongs sesongkort og tv-inntektene er bokført.

Resultatene og ikke minst de forventede inntektsøkningene neste sesong, gjør at United forbereder seg på en travel sommer.

– Vi har flere spillere som vi er i kontraktsforhandlinger med. Vi forventer at det blir en sommer der noen kommer inn og noen forsvinner ut, men stallen skal bli god nok til å kjempe om troféer på alle fronter neste sesong. Absolutt, sier Woodward.

 

Powered by Labrador CMS