Har Mourinhos tillit: Ed Woodward.
Har Mourinhos tillit: Ed Woodward.

Derfor lyktes United i sommer

José Mourinho gir Ed Woodward mye av æren for sommerens solide overgangsvindu.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har en hektisk, men meget fruktbar, sommer på overgangsmarkedet.

Ikke bare har José Mourinho ankommet Old Trafford. Den spennende midtstopperen Eric Bailly, ballkunstneren Zlatan Ibrahimovic og assistkongen fra Bundesliga Henrikh Mkhitaryan har også blitt United-spillere.

For å krone en solid sommer ble Paul Pogba nylig verdens dyreste spiller etter overgangen fra Juventus. 

– Kredit til klubben

Nå sier José Mourinho at grundige forberedelser og en solid innsats av klubben, har sørget for at United lyktes på overgangsmarkedet.

Mourinho hadde allerede en liste klar på fire spillere han ønsket seg da han kom til United og overbeviste styret som igjen har jobbet hardt i kulissene med å innfri portugiserens ønsker. 

t48
NYKOMMERE: Både Eric Bailly og Zlatan Ibrahimovic har vist solide takter i starten av United-karrieren.

– Det er ikke jeg som har kjøpt disse spillerne. Jeg har ikke pengene til å betale disse summene. Kredit går til klubben og det potensialet klubben har. Ikke bare rent finansielt, men hva den betyr i fotballverden. Det hjelper oss å hente spillere, understreker Mourinho overfor Manutd.com.

– Jeg var tydelig

United roser klubbledelsen for at de fire spillerne han ba om er på plass før den nye sesongen tar til borte mot Bournemouth, men ubeskjeden som han er, sier Mourinho at han selv også spilte en viktig rolle.

– Jeg har bidratt fordi jeg var veldig målrettet og tydelig. Noen managere har tvil og synes det er vanskelig å bestemme seg. Da kan klubben få et inntrykk av at du er usikker på om du vil hente en spiller. Jeg var bestemt fra dag én, sier Mourinho.

Portugiseren tror erfaringen hans fra Premier League var svært nyttig. Etter at han fikk sparken i Chelsea hadde Mourinho også tid til å se mer av United og finsikte spillere i Europa. 

t53
ASSISTKONGE: Henrikh Mkhitaryan hadde en fantastisk sesong i Borussia Dortmund bak seg før han kom til United.

– Jeg har vært i England i mange år og hadde anledning til å se mange United-kamper fra desember slik at jeg hadde kunnskaper om stallen. Da jeg ankom klubben var jeg tydelig på hva jeg ville ha og hvor mange spillere jeg ønsket i hver posisjon, forklarer Mourinho.

Portugiseren forklarer at han er veldig tilfreds med sommerens overgangsvindu.

– Hver gang jeg skrev en rapport til styret så visste de tydelig hva jeg ville ha. Overgangsmålene var klare og deretter gjorde klubben alt den kunne for å hente spillerne. De utviste styrke og handlekraft ved å gjøre det før den 14. august (seriestart, red anm.). De kunne ventet til vinduet stengte, men de gjorde alt mye tidligere. Jeg er veldig fornøyd med overgangsvinduet, sier United-manageren.  

Powered by Labrador CMS