Dramatisk tap for svak Valencia

KARAKTERBOK: Det er vanskelig å gi ham så mye annet enn strykkarakter for innsatsen mot Sveits.

Publisert Sist oppdatert

SVEITS – ECUADOR 2-1

VM-kamp gruppe E, i Brasilia
0-1: Emner Valencia (22), 1-1 Admir Mehmedi (47), 2-1 Haris Seferovic (93)

United-spiller: Antonio Valencia, Ecuador

terning1

Litt mer med etter pause, men det sier sitt om innsatsen at han kom til innlegg to ganger på 90 minutter fra høyrekanten, men at begge forsøkene forsvant over alle i feltet.

Det beste han gjorde i hele kampen skjedde tre minutter på overtid, da han fikk kontre, la inn, traff en medspiller, men den spilleren ble taklet i skuddøyeblikket. Dessverre for Valencia brukte Sveits det øyeblikket til å kontre inn seiersmålet i stedet.

terning1
terning2
terning2

Får plusspoeng for:  Ingenting. Og jeg føler meg ikke slem, men bare ærlig ved å skrive det.

Får minus for: …å ikke egentlig være med i kampen.

terning2

Verdt å merke seg: Kontrakten hans i United går ut sommeren 2015.

terning1

Selve kampen:

Ecuador gikk i strupen på Sveits fra starten av – et Sveits som brukte 30 minutter på å komme i gang. De minuttene før det brukte Ecuador til å ta ledelsen. Et frispark fra venstrekanten ble slått inn i feltet og en umarkert Emner Valencia kunne enkelt heade ballen i mål fra fire meters hold.

Sveits tok imidlertid over kontrollen av kampen etter målet, men de ble med en del ballbesittelse og noen skudd rett på keeper eller utenfor fra 20 meters hold. Før pause. I pausen satte Sveits’ trener Ottmar Hitzfeld inn Freiburgs Admir Mehmedi, og det hjalp umiddelbart. To minutter etter pause fikk de en corner på venstrekanten, og den headet Mehmedi kontant i mål fra kort hold.

Selv om Sveits hadde mest ball så jevnet det seg ut i resten av kampen, og det var langt mellom sjansene. Sveits kom tre mot én etter 73 minutter, men Xerdan Shaqiri skjøt i nettveggen fra skrått hold. Like etter rotet nesten sveitserne det til for seg selv, men slapp med skrekken da keeper Diego Benaglia var satt ut av spill. Fire minutter før full tid endret et Ecuador-frispark også retning, men Benaglia reddet.

Så ble alt avgjort i kampens aller siste sekund på overtid. Sveits kontret etter at Ecuador hadde kontret like før. Innlegget ble slått inn fra venstre og Real Sociedad-spiss Haris Seferovic satte ballen i nettaket fra kort hold.

Hva nå:

Nå blir det vanskelig for Antonio Valencia. Det meste tyder nå på en tidlig sommerferie. Ecuador møter Honduras i neste kamp før de avslutter mot mektige Frankrike, og de må trolig minst ha fire poeng fra de to kampene om det skal bli avansement.

Powered by Labrador CMS